U Herceg Novom održan humanitarni koncert „Za naše Kosovo i Metohiju“

13.08.2019. 13:03
0
IZVOR: Sputnik

Povodom 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve i 630 godina Kosovske bitke, humanitarna fondacija „Delije“ sinoć je na Kanli kuli u Herceg Novom održan 29. humanitarni koncert „Za naše Kosovo i Metohiju“.

U bogatom kulturno-umjetničkom programu nastupili su Ivana Žigon i Kosovski božuri, grupa 357 i Trubački orkestar Marka Gligorijevića, uz specijalne goste večeri – Vladu Georgieva i Danicu Crnogorčević.

Koncert „Za naše Kosovo i Metohiju“ na Kanli kuli priređen je u sklopu ovogodišnjeg Trga od ćirilice, u organizaciji crkvene opštine Herceg Novi – Mitropolije crnogorsko-primorske.

Pored koncerata po Srbiji, Republici Srpskoj i Sjevernoj Makedoniji, fondacija „Delije“ je do sada organizovala četiri koncerta u Crnoj Gori, na kojima je skupljeno preko 35.000 evra za pomoć i obnovu srpskih svetinja na Kosovu i Metohiji. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka
U subotu humanitarni koncert sjećanja na upokojene članove SPD „Sloga“ U subotu humanitarni koncert sjećanja na upokojene članove SPD „Sloga“
Srpskoj porodici u Lipljanu ukradeno više od 25 ovaca Srpskoj porodici u Lipljanu ukradeno više od 25 ovaca
Najčitanije
  • Građani traže pomoć zbog zmija
    18h 55m
    1
  • Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva
    22h 43m
    5
  • U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    4h 48m
    0
  • Sjećanje na Icu - djevojčicu lavljeg srca
    8h 12m
    0
  • NBA igraču doživotna suspenzija
    21h 5m
    0