U Istočnoj Ilidži potpisan Memorandum o saradnji na projektu “Snažna žena za stabilno društvo”

28.04.2020. 09:53
0
IZVOR: istocnailidza.net

U Opštini Istočna Ilidža u ponedjeljak, 27. aprila 2020. godine, je potpisan Memorandum o saradnji na realizaciji projekta „Snažna žena za stabilno društvo“, koji se finansira od grupe donatora u BiH (razvojne agencije ambasada Švedske, Austrije, Švajcarske i Velike Britanije), a implementira u okviru programa „FIGAP II 2018-2021”, koji sprovode Agencija za ravnopravnost polova BiH, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH u saradnji sa gender  centrima RS i FBiH.

Cilj projekta je da se poboljša položaj marginalizovanih žena na području sarajevsko-romanijske regije i stvore uslovi za bolji socio-ekonomski položaj žena, žrtava nasilja, nezaposlenih i žena iz ruralnih područja opštine.

Potpisnici Memoranduma, Opština Istočna Ilidža, Omladinski savjet I. Ilidža, Udruženje „Perspektiva plus“ i Centar za socijalni rad Istočna Ilidža, zajedno će doprinijeti ostvarivanju ciljeva projekta, aktivno djelovati na realizaciji projekta i zajedno se zalagati za unapređivanje položaja žena kroz sprovođenje aktivnosti koje su predviđene projektom.

Načelnik opštine Marinko Božović naglasio je da je ovaj projekat jedan u nizu primjera dobre prakse Opštine Istočna Ilidža, koja učestvuje, ali i inicira brojne projekte, čiji je cilj osnaživanje žena, posebno socijalno ranjivih i marginalizovanih grupa.

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti
Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    20h 15m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    18h 59m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    13h 44m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    10h 43m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    10h 49m
    0