U Istočnom Starom Gradu krv dao 21 dobrovoljni davalac

28.11.2023. 15:39
0
IZVOR: srna.rs

Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije organizovalo je danas u saradnji sa ambulantom porodične medicine Hreša akciju davanja krvi u Istočnom Starom Gradu, a krv je dao 21 davalac.

Predsjednik Udruženja Gospava Pejić izjavila je Srni da je ovo prva akcija organizovana nakon deset godina u ovoj lokalnoj zajednici, te da su ponosni jer je među davaocima, njih devet danas po prvi put dalo krv.

- Zbog toga smo posebno srećni, jer je veliko imati devet novih davalaca. Sve krvne grupe su bile zastupljene i sigurno da ove količine koje smo danas prikupili značajno doprinose našim rezervama unutar Službe transfuzije Kasindo i značajne su za pacijente koji se liječe u Bolnici `Srbija` - rekla je Pejićeva, napominjući da je akcija protekla u najboljem redu, bez bilo kakvih poteškoća.

Ona je zahvalila domaćinima u ambulanti Hreša i Aktivu davalaca Istočni Stari Grad.

Pejićeva je najavila i skupštinu Udruženja koja će biti održati u narednom mjesecu, a planirana je i akcija dobrovoljnog davalaštva krvi na Palama čiji termin će naknadno biti utvrđen.

Komentari 0
Povezane vijesti
Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    21h 1m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    19h 57m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    20h 1m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    16h 54m
    1
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    18h 51m
    0