У Источном Старом Граду крв дао 21 добровољни давалац

28.11.2023. 15:39
0
ИЗВОР: srna.rs

Удружење добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије организовало је данас у сарадњи са амбулантом породичне медицине Хреша акцију давања крви у Источном Старом Граду, а крв је дао 21 давалац.

Предсједник Удружења Госпава Пејић изјавила је Срни да је ово прва акција организована након десет година у овој локалној заједници, те да су поносни јер је међу даваоцима, њих девет данас по први пут дало крв.

- Због тога смо посебно срећни, јер је велико имати девет нових давалаца. Све крвне групе су биле заступљене и сигурно да ове количине које смо данас прикупили значајно доприносе нашим резервама унутар Службе трансфузије Касиндо и значајне су за пацијенте који се лијече у Болници `Србија` - рекла је Пејићева, напомињући да је акција протекла у најбољем реду, без било каквих потешкоћа.

Она је захвалила домаћинима у амбуланти Хреша и Активу давалаца Источни Стари Град.

Пејићева је најавила и скупштину Удружења која ће бити одржати у наредном мјесецу, а планирана је и акција добровољног давалаштва крви на Палама чији термин ће накнадно бити утврђен.

Коментари 0
Повезане вијести
Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
Општина Источни Стари Град расписала конкурс за додјелу студентских стипендија Општина Источни Стари Град расписала конкурс за додјелу студентских стипендија
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    2h 9m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    22h 18m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    23h 23m
    4
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    53m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    17h 6m
    0