U Istočnom Starom Gradu održana edukacija o poljoprivrednoj proizvodnji

20.02.2020. 15:09
0
IZVOR: opstinaisg.net

Fondacija za privredu i ruralni razvoj Istočni Stari Grad je u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede i Resorom za pružanje stručnih usluga organizovala edukaciju o savremenoj proizvodnji povrća u zaštićenom prostoru i prezentaciju Pravilnika o načinima i uslovima ostvarivanja novčanih podsticaja u poljoprivredi za 2020. godinu.

-Ovakvi događaji su višestruko značajni za razvoj poljoprivredne proizvodnje u Istočnom Starom Gradu, edukacija je jedan od uslova za kvalitetnu i kontinuiranu proizvodnju i prati realizaciju projekta plasteničke proizvodnje - rekao je Aleksandar Gavrilović direktor Fondacije.

Ministarstvo poljoprivrede trenutno implementira poslovni plan koji obuhvata područje šest opština naše regije, a riječ je o uzgoju povrća u zaštićenom prostoru.

Lider na tom projektu je firma Bios iz Visokog.

U sklopu predavanja prezentovan je Pravilnik o načinima i uslovima ostvarivanja novčanih podsticaja u poljoprivredi za 2020.godinu, gdje za ovu godinu Agrarni budžet iznosi 75.000.000 KM, povećanje budžeta za 4 miliona se najviše odnosi na kapitalna ulaganja.

-Pravilnik o kapitalnim ulaganjima će biti objavljen u roku od 10 dana,a u Pravilniku su brdsko-planinska područa podržana bolje u odnosu na prethodni period. To znači da je povrat novca za mehanizaciju ili tenološku opremu komercijalna gazdinstva imaju 40% povratka, a nekomercijalna 20% i to je novina kojom se podržavaju brdsko-planinska područja iznad 600 nadmorske visine - rekla je Svjetlana Mičić viši stručni saradnik za stočarstvo.

Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
U Istočnom Starom Gradu obilježen Dan Treće sarajevske pješadijske brigade U Istočnom Starom Gradu obilježen Dan Treće sarajevske pješadijske brigade
Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske brigade Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske br...
Otvorena izložba "Srpska crkvena štampa u BiH u 19. i 20. vijeku" Otvorena izložba "Srpska crkvena štampa u BiH u 19. i 20. vijeku"
Najčitanije
  • Grad Istočno Sarajevo: Do 11.00 časova najveća izlaznost u Trnovu
    2h 47m
    1
  • Sutra praznik Svete Tekle
    7h 12m
    0
  • Pogledajte grafikon o promjeni broja birača u odnosu na lokalne izbore 2020. godine
    2h 17m
    0
  • Lokalni izbori 2024: Zabilježeno više incidenata na biračkim mjestima u Republici Srpskoj
    1h 13m
    0
  • Kako kafa utiče na depresiju?
    17h 45m
    0