U januaru manje krivičnih djela, saobraćajnih nezgoda i narušavanja javnog reda

20.02.2024. 14:37
7
IZVOR: srna.rs

Na području u nadležnosti Policijske uprave Istočno Sarajevo u januaru su zabilježena 34 krivična djela ili za osam odsto manje nego u istom mjesecu lani, a smanjen je i broj saobraćajnih nezgoda i slučajeva narušavanja javnog reda i mira, rečeno je danas na konferenciji za novinare rukovodstva ove uprave.

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac rekao je da su u januaru zabilježili neznatno smanjenje ukupnog broj krivičnih djela, te da nije bilo ni krivičnih djela sa većim stepenom društvene opasnosti.

- Procenat rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu iznosi 66,6 odsto, dok je koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela 89 odsto - rekao je Šehovac na konferenciji o rezultatima rada Uprave u januaru.

On je ocijenio da je stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Istočno Sarajevo stabilno i zadovoljavajuće.

Prema njegovim riječima, zimska turistička sezona na području Olimpijskog centra "Jahorina" protiče bezbjedno.

Načelnik sektora kriminalističke policije u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo Radomir Cerovina rekao je da su pripadnici ovog sektora u januaru registrovali 34 krivična djela i da je nadležnom tužilaštvu podneseno 30 izvještaja protiv 37 lica, među kojima su dva maloljetnika i četiri povratnika u vršenju krivičnih djela.

On je naveo da su, od ukupnog broja krivičnih djela, devet počinili nepoznati izvršioci, a rasvijetljeno je osam i to tri iz prethodne i pet iz ove godine.

Cerovina je pojasnio da je riječ o 28 krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, tri iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, dva iz privrednog kriminaliteta i jedno krivično djelo u vezi sa drogom.

Načelnik sektora policije Milan Čvoro rekao je da su policijski službenici evidentirali 22 slučaja narušavanja javnog reda i mira, što je za 18,5 odsto manje nego u uporednom periodu.

On je dodao da su policijski službenici podnijeli tri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i uručili 27 prekršajnih naloga protiv 30 lica.

Čvoro kaže da su najčešći prekršaji tuča i fizički napadi, svađa, vika i nepristojno ponašanje, te da nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

On je dodao da se u januaru dogodilo 47 saobraćajnih nezgoda ili 21,7 odsto manje nego u uporednom periodu prošle godine, te da je poginulo jedno lice na Sokocu.

Čvoro je rekao da su najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda brzina neprilagođena uslovima puta i vožnja unazad.

Prema njegovim riječima, pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo iz saobraćaja su isključili 139 vozača, od kojih 106 zbog vožnje pod uticajem alkohola i 12 zbog vožnje prije sticanja prava na upravljanje vozilom.

Komentari 7
  • Generic placeholder image
    Dado 20.02.2024. 23:14
    Sve super,sve ok....
  • Generic placeholder image
    Sarajlija 20.02.2024. 21:26
    A pare od dilanja se ne peru, nego se dižu (gradilišta) i nikom ništa!?
  • Generic placeholder image
    Narod 20.02.2024. 21:22
    Čime se hvalite četvorka puna narkomana
  • Generic placeholder image
    Raja 20.02.2024. 21:12
    Nadovezujemse na komentar Dobrinje četiri tone katastrofa kako voze preuzmite nešto dok ne bude kasno tuse svaki dan može napisati 50 kazni
  • Generic placeholder image
    Dobrinja 20.02.2024. 19:38
    Šehovac stavi kamere u Dobrinju četiri ili patrole da vidiš kako voze oko tržnog centra pitanje dana kad će neko nastradati
  • Generic placeholder image
    Građanin 20.02.2024. 18:26
    Svaka čast za napredak, samo 34 nije malo, to je preko jedno dnevno.
  • Generic placeholder image
    Zloba 20.02.2024. 15:42
    A možda i nas manje ima?!
Povezane vijesti
Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
Opljačkan stan u Istočnoj Ilidži Opljačkan stan u Istočnoj Ilidži
Najčitanije
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    19h 28m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    20h 39m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    22h 5m
    0
  • Drama u Madridu: Nadal izgubio živce, svađao se sa sudijom (VIDEO)
    22h 10m
    0
  • Sara Ćirković šampionka Evrope: Presrećna sam i preponosna
    21h 38m
    0