У јануару мање кривичних дјела, саобраћајних незгода и нарушавања јавног реда

20.02.2024. 14:37
7
ИЗВОР: srna.rs

На подручју у надлежности Полицијске управе Источно Сарајево у јануару су забиљежена 34 кривична дјела или за осам одсто мање него у истом мјесецу лани, а смањен је и број саобраћајних незгода и случајева нарушавања јавног реда и мира, речено је данас на конференцији за новинаре руководства ове управе.

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац рекао је да су у јануару забиљежили незнатно смањење укупног број кривичних дјела, те да није било ни кривичних дјела са већим степеном друштвене опасности.

- Проценат расвијетљености кривичних дјела по непознатом извршиоцу износи 66,6 одсто, док је коефицијент укупне расвијетљености кривичних дјела 89 одсто - рекао је Шеховац на конференцији о резултатима рада Управе у јануару.

Он је оцијенио да је стање безбједности на подручју Полицијске управе Источно Сарајево стабилно и задовољавајуће.

Према његовим ријечима, зимска туристичка сезона на подручју Олимпијског центра "Јахорина" протиче безбједно.

Начелник сектора криминалистичке полиције у Полицијској управи Источно Сарајево Радомир Церовина рекао је да су припадници овог сектора у јануару регистровали 34 кривична дјела и да је надлежном тужилаштву поднесено 30 извјештаја против 37 лица, међу којима су два малољетника и четири повратника у вршењу кривичних дјела.

Он је навео да су, од укупног броја кривичних дјела, девет починили непознати извршиоци, а расвијетљено је осам и то три из претходне и пет из ове године.

Церовина је појаснио да је ријеч о 28 кривичних дјела из области општег криминалитета, три из области безбједности саобраћаја, два из привредног криминалитета и једно кривично дјело у вези са дрогом.

Начелник сектора полиције Милан Чворо рекао је да су полицијски службеници евидентирали 22 случаја нарушавања јавног реда и мира, што је за 18,5 одсто мање него у упоредном периоду.

Он је додао да су полицијски службеници поднијели три захтјева за покретање прекршајног поступка и уручили 27 прекршајних налога против 30 лица.

Чворо каже да су најчешћи прекршаји туча и физички напади, свађа, вика и непристојно понашање, те да није било нарушавања јавног реда и мира у већем обиму.

Он је додао да се у јануару догодило 47 саобраћајних незгода или 21,7 одсто мање него у упоредном периоду прошле године, те да је погинуло једно лице на Сокоцу.

Чворо је рекао да су најчешћи узроци саобраћајних незгода брзина неприлагођена условима пута и вожња уназад.

Према његовим ријечима, припадници Полицијске управе Источно Сарајево из саобраћаја су искључили 139 возача, од којих 106 због вожње под утицајем алкохола и 12 због вожње прије стицања права на управљање возилом.

Коментари 7
  • Generic placeholder image
    Dado 20.02.2024. 23:14
    Sve super,sve ok....
  • Generic placeholder image
    Сарајлија 20.02.2024. 21:26
    А паре од дилања се не перу, него се дижу (градилишта) и ником ништа!?
  • Generic placeholder image
    Narod 20.02.2024. 21:22
    Čime se hvalite četvorka puna narkomana
  • Generic placeholder image
    Raja 20.02.2024. 21:12
    Nadovezujemse na komentar Dobrinje četiri tone katastrofa kako voze preuzmite nešto dok ne bude kasno tuse svaki dan može napisati 50 kazni
  • Generic placeholder image
    Dobrinja 20.02.2024. 19:38
    Šehovac stavi kamere u Dobrinju četiri ili patrole da vidiš kako voze oko tržnog centra pitanje dana kad će neko nastradati
  • Generic placeholder image
    Građanin 20.02.2024. 18:26
    Svaka čast za napredak, samo 34 nije malo, to je preko jedno dnevno.
  • Generic placeholder image
    Zloba 20.02.2024. 15:42
    A možda i nas manje ima?!
Повезане вијести
Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Опљачкан стан у Источној Илиџи Опљачкан стан у Источној Илиџи
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    14h 0m
    9
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    14h 14m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    14h 6m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    16h 31m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    4h 55m
    0