U nedjelju parastos za dr Miodraga Lazića – četiri godine od smrti čuvenog dr Laze

12.04.2024. 13:33
0
IZVOR: katera.news

U spomen-crkvi Svetog velikomučenika Dimitrija u Dobrinji u nedjelju će biti služen parastos za dr Miodraga Lazića.

Parastos će biti služen u 11.00 časova, a potom će, u 11.30 časova kod spomenika dr Miodragu Laziću, koji se nalazi na istoimenom šetalištu, biti položeno cvijeće, naveli su iz opštine Istočna Ilidža.

Dr Miodrag Lazić je bio čuveni srpski hirurg koji je ratne godine proveo u Republici Srpskoj, a najveći dio u ilidžanskoj bolnici “Žica”.

Ilidžanci, koji su zauvijek zahvalni dr Miodragu Laziću na njegovoj požrtvovanosti i hrabrosti, ne dozvoljavaju da izblijedi sjećanje na ovog velikog humanistu.

Nakon što je 14. aprila 2020. godine stigla tužna vijest da je dr Lazić preminuo, načelnik Marinko Božović predložio je da glavno šetalište u Istočnoj Ilidži ponese ime čuvenog dr Laze.

Na rođendan Republike Srpske, 9. januara ove godine, na šetalištu je postavljen spomenik dr Miodragu Laziću, kao vječan podsjetnik na herojstvo jednog čovjeka.

Komentari 0
Povezane vijesti
Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO) Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO)
Najčitanije
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    19h 32m
    3
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    20h 37m
    4
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    14h 20m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    15h 26m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    10h 34m
    0