U opštini Jezero svečano pustili u rad bankomat (FOTO)

17.02.2022. 18:44
13
IZVOR: Katera

Rukovodstvo opštine Jezero u Republici Srpskoj, na samoj međuentiteskoj granici, danas je svečano pustilo u rad bankomat, prvi u ovoj opštini ikada.

Načelnik opštine Jezero Snežana Ružičić rekla u izjavi za Novinsku agenciju SRNA da će bankomat biti od velikog značaja za lokalno stanovništvo.

Ružičićeva je istakla da će sad stanovnici ove opštine imati priliku da "lakše i jednostavnije podižu svoj novac sa računa".

Slika

Foto: SRNA

Ona rekla da je cilj otvaranja bankomata u Jezeru to da se "olakša svakodnevni život stanovništva" i smanje dodatni troškovi odlaska u susjedne opštine zbog podizanja novca sa banke.

- Ovo utiče na stvaranje uslova za razvoj turizma i olakšavanje turistima da dođu do svog novca i potroše ga na području opštine - kaže Ružičićeva u izjavi za SRNA-u.

Opština Jezero nalazi se u jugozapadnom dijelu Republike Srpske, BiH, na Plivskom jezeru. Sjedište opštine se nalazi u naseljenom mjestu Jezero.

Graniči se sa opštinama Šipovo, Mrkonjić Grad u Republici Srpskoj i Jajce u FBiH. Jezero je podjednako udaljeno od ova tri grada (oko 11 km od sva tri grada).

Komentari 13
  • Generic placeholder image
    Voxpopuli 19.02.2022. 07:23
    Lijepa i pozitivna vijest u svakom slucaju i za ovu opštinu sigurno veliki uspije i nesta novo. Stavi te se u položaj ovih gradjana pa će vam biti jasnije koliko će im značiti.
  • Generic placeholder image
    @Pale 18.02.2022. 21:09
    Ne ruga se niko tome da Jezero ima bankomat, postu ili sl, poenta je to sto nacelnica opstine daje izjavu u medije kao da je otvorila fabriku i zaposlila 2000 ljudi, a ne bankomat, sto je normalna stvar svugdje u svijetu. Zamisli kad bi sad tvoj nacelnik Pala davao izjavu za svaki bankomat u Palama ;)
  • Generic placeholder image
    @SasaS 18.02.2022. 17:02
    Ne lupetaj, tako ti Boga! Ti si baš procijenio da pola stanovnika Srpske ne zna koristiti automat!? Sa koje udaljenosti si gledao? Sa "entitetske linije" iz bliskoistočnog rajvasa?!!
  • Generic placeholder image
    Pale 18.02.2022. 13:05
    Ne vidim razlog ruganja ovoj vijesti... Iako ima do 1000 stanovnika, Jezero je Opstina i treba da ima i Banku i Postu... Kad vec nece da otvore, neka ljudima Bankomata, da mogu podici ono malo crkavice kad im zatreba.

  • Generic placeholder image
    Dešo 18.02.2022. 10:43
    Da li je bankomat, zbog razvoja turizma, otvoren i na engleskom i njemačkom? Opšte je poznato da turisti obično ne znaju čemu tačno služe ove retke i revolucionarne sprave.
  • Generic placeholder image
    HAHAHA 18.02.2022. 09:35
    hahahahahahahahaha... kakvi idioti majko mila
  • Generic placeholder image
    Jos da pocnu kopati kriptovalutu 18.02.2022. 09:31
    A sada spektakl
  • Generic placeholder image
    Lukavica 17.02.2022. 23:37
    Ja kontam sala neka,kad ona stoji i smije se isto ko da je nuklearni reaktor pusten u rad,ja jada.
  • Generic placeholder image
    SasaS 17.02.2022. 21:43
    "Olaksati svakodnevni zivot"?! Da li je ova nacelnica normalna, kakve ona gluposti valja...Narod zivi u bijedi, pola ih u RS ne zna ni koristiti bankomat, pola ih nema ni racun otvoren u banci, ne znaju uci u banku, 30% drzave je nepismeno sa 3-4 razreda osnovne, ti pricas kako ce im bankomat olaksati zivot u Jezeru, a susjedne opstine udaljene 11 kilometara, kazes od velikog znacaja za stanovnistvo bankomat? Ako je tebi nacelnice sav uspjeh za tvoju vladavinu u toj opstini otvoriti bankomat onda ja sam jako tuzan u kakvoj mi drzavi, entitetu zivimo. Dijete od 10 godina u EU ima karticu i koristi bankomat, kod nas svaki treci stanovnik ne zna ukucati pin kod i dici pare, a ti kazes olaksaces zivot ljudi...tugo moja...
  • Generic placeholder image
    Milan 17.02.2022. 21:38
    Često sam razmišljao na koji način bih se našalio sa svojim prijateljima za 1. april, sve mi je padalo na pamet da im kažem da se nešto dogodilo, što će ih nasmijati i zamisliti da se zapitaju da li se to stvarno desilo, ali priznajem da mi ovako nešto nikad nije palo na pamet! I uđem u tekst da vidim da li je ovo neka šala, tekst satiričnog sadržaja i ne mogu da vjerujem da je ovo istina! Bože, baci jednu betonsku ploču jer se bojim da je cigla isuviše mala, na nas!
  • Generic placeholder image
    Mirce 17.02.2022. 20:47
    Komercialna Banka iz Srbije polako preuzima Sber i jos 3 bankice, ali ekskluziva ATM .... eh!
  • Generic placeholder image
    Petar 17.02.2022. 19:21
    Nešto su to ubrzali, a kamen temeljac, a konferencije za štampu kako će bankomat iz korijena promjeniti život stanovništvu, a pohvale rukovodstvu SNSD-a za veliku podršku...
    Ne valja to ništa, nego čupaj taj bankomat pa sve iznova.
  • Generic placeholder image
    Miodrag 17.02.2022. 19:20
    Ko je presjekao vrpcu zna li se sta?
Povezane vijesti
Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj
Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu
Obilježavanje Dana Igmanske brigade Vojske Republike Srpske Obilježavanje Dana Igmanske brigade Vojske Republike Srpske
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    8h 56m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    9h 3m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    5h 45m
    0
  • Kod Trnova uhapšeno lice zbog krivolova
    9h 12m
    0
  • Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
    6h 28m
    0