U Palama sutra počinje manifestacija posvećena žrtavama ustaških zločina

07.11.2023. 10:50
0
IZVOR: srna.rs

U Palama će sutra početi manifestacija "Novembar - mjesec dugih noževa" povodom 80 godina od zločina na Rakovcu, u Jelovcima i okolnim selima, gdje su ustaše ubile 325 civila od kojih 143 djece do 14 godina.

Organizator manifestacije je Boračke organizacije Pale, iz koje su poručili da je glavni cilj da cjelokupna zajednica oda poštu svirepo ubijenima čiji životi su ugrađeni u temelje postojanja srpskog naroda.

Prema programu manifestacije, sutra u 11.00 časova u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice biće služen parastos za poginule i nestale borce Vojske Republike Srpske, dok je polaganje vijenaca na Centralni spomenik zakazano za 11.30 časova.

Povodom obilježavanja krsne slave Boračke organizacije - Mitrovdana planiran je slavski ručak za demobilisane borce i pripadnike Boračkih kategorija u 17.00 časova u salonu "Kometa".

U okviru ove manifestacije 9. novembra predviđena je promocija filma i spomenice "80 godina ćutanja" u Kulturnom centru u 19.00 časova.

Parastos za nevino stradale na Rakovcu biće služen 11. novembra u ovom mjestu, a parastos za stradale u Jelovcima biće služen 14. novembra u Mokrom.

Komentari 0
Povezane vijesti
Vaskršnja tucijada u Palama Vaskršnja tucijada u Palama
Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima
Ekipa OŠ „Srbija“ prva na takmičenju iz oblasti saobraćaja i vještine u vožnji biciklom (FOTO) Ekipa OŠ „Srbija“ prva na takmičenju iz oblasti saobraćaja i vještine u vožnji biciklom (FOTO)
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    12h 6m
    12
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    10h 50m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    2h 34m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    5h 35m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    23h 17m
    0