U petak obilježavanje krsne slave Boračke organizacije

05.11.2019. 13:07
0
IZVOR: SRNA

Predstavnici Boračke organizacije opštine Pale, povodom krsne slave – Mitrovdan, posjetiće u četvrtak, 7. novembra, pet porodica poginulih boraca koje su smještene u Domu za starija lica „Natura“, rekao je predsjednik ove organizacije Mihajlo Parađina.

Parađina kaže da je posjeta zakazana za 11.00 časova.

U petak, 8. novembra, u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice na Palama u 10.30 časova biće služen parastos borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu, a u 11.15 časova položeni vijenci na centralni spomenik.

Lomljenje slavskog kolača i slavski ručak planirani su za 12.00 časova u salonu „Sara“.

Parađina je rekao Srni da tradicionalno obilježavanje slave predstavlja priliku za sjećanje na ljude koji su dali život za odbranu srpskog naroda i Republiku Srpsku.

-Dužnost Boračke organizacije i šire zajednice jeste da njeguje tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata i da se sjeća tih vrijednosti - naveo je Parađina.

On je istakao da je više od 23.000 pripadnika Vojske Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova ugradilo život u temelje Republike Srpske koja je najvrednija tekovina odbrambeno-otadžbinskog rata.

Parađina kaže da se Republika Srpska i njene institucije vlasti moraju adekvatno odužiti svojim stvaraocima i braniocima i da određene greške načinjene u proteklom periodu moraju da budu ispravljene, posebno u oblasti zapošljavanja boračkih kategorija.

-Opšti problem je zapošljavanje jer je na sceni partokratija. Na Palama ima oko 30 djece poginulih boraca koju bi trebalo zaposliti i nekoliko porodica koje imaju po dvoje djece od kojih nijedno ne radi - naglašava Parađina.

On je dodao da je Boračka organizacija svojim angažmanom pomogla da bude zaposlen veliki broj djece poginulih boraca, te da budu stambeno zbrinute porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Palama danas odavanje pošte palim borcima U Palama danas odavanje pošte palim borcima
Obilježavanje krsne slave Boračke organizacije Obilježavanje krsne slave Boračke organizacije
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    9h 33m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    14h 48m
    0
  • Majdovu potvrđena suspenzija: Džudista iz Istočnog Sarajeva nije kažnjen samo zbog toga što se prekrstio
    4h 16m
    0
  • Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta
    6h 16m
    2
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    12h 34m
    0