U petak promocija knjige o ratnom komandantu Drugog odreda Specijalne policije

10.10.2022. 18:39
0
IZVOR: srna.rs

Roman Saše Terzića "Miloš i akmače" o ratnom komandantu šekovićkog Drugog odreda Specijalne policije MUP-a Republike Srpske Milošu Stuparu, koji je bio osuđen za ratni zločin, pa kasnije oslobođen, biće promovisana u petak, 14. oktobra u Šekovićima.

Terzić je rekao da je želju da napiše roman o drami svog rođaka Miloša dobio dok ga je posjećivao u istražnom zatvoru Suda BiH, objasnivši da je u njemu vidio junaka izraslog iz naroda, oličinje pravog Srbina, nepravedno tuženog i naruženog.

On je istakao kako je srećan što će roman premijetno biti predstavljen baš u gornjem Birču, jer je to štivo šekovićka zavičajna priča.

Promocija će biti održana u Domu kulture u Šekovićima u 19.00 časova.

Bivši ratni komandant šekovićkog Drugog odreda Specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Miloš Stupar je u julu 2008. godine bio optužen za "genicod" u Srebrenici i osuđen na 40 godina zatvora, ali je u ponovljenom postupku oslobođen optužbe.

Stupar je predsjednik Boračke organizacije regije Birač, kao i predsjednik Udruženja veterana Drugog odreda.

 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO) Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Promocija knjiga Branislava Stankovića i Aleksandre Ninković Tešić u Han Pijesku Promocija knjiga Branislava Stankovića i Aleksandre Ninković Tešić u Han Pijesku
Večeras promocija romana „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu Večeras promocija romana „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Program proslave slave Hrama Svetog Vasilija Ostroškog
    17h 35m
    0
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    7h 31m
    0
  • Neradni dan u Srpskoj
    19h 22m
    0
  • Veliki uspjeh našeg tenisera Nikole Golijanina
    15h 2m
    0
  • Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope
    18h 22m
    0