U Republici Srpskoj 149 osoba prekršilo zabranu kretanja

13.04.2020. 10:52
0
IZVOR: nezavisne.com

U protekla 24 časa sankcionisan je 71 građanin u Republici Srpskoj zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja osoba na teritoriji Republike Srpske i 66 građana koji nisu poštovali Zaključak Republičkog štaba o zabrani kretanja u dane vikenda izvan mjesta prebivališta/boravišta, navedeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Kako iz MUP-a podsjećaju, od ove zabrane izuzete su osobe kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i oni kojima MUP Republike Srpske izda dozvolu za kretanje (potvrda za licima koji nemaju poslodavca, a koja se obrate nadležnoj policijskoj stanici izkazajući potrebu za nesmetanim kretanjem).

Deset prekršajnih naloga je izdato zbog okupljanja u grupama većim od tri osobe na javnom mjestu, a evidentirane su dvije osobe koje su prekršile izrečenu mjeru izolacije, saopšteno je iz Ministarstva.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona SARS-CoV-2 i COVID-19 bolesti na teritoriji Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Poslije 1. novembra nema kretanja sa srpskim tablicama po Kosmetu Poslije 1. novembra nema kretanja sa srpskim tablicama po Kosmetu
Izdato 106 prekršajnih naloga u iznosu od 66.500 KM Izdato 106 prekršajnih naloga u iznosu od 66.500 KM
Inspektori izdali 38 prekršajnih naloga od 285.000 KM Inspektori izdali 38 prekršajnih naloga od 285.000 KM
Najčitanije
  • Major Kosta Todorović – Legenda o srpskom hrabrom srcu
    22h 2m
    0
  • Domaći posni brusketi
    22h 35m
    0
  • Uhapšen Sokočanin zbog sumnje da je bacio bombu u dvorište kuće
    17h 53m
    4
  • Lice teško povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi kod Rogatice
    20h 1m
    0
  • Sokočani uhapšeni zbog sumnje da su namjeravali policajcima zapaliti vozila
    16h 14m
    1