У Републици Српској 149 особа прекршило забрану кретања

13.04.2020. 10:52
0
ИЗВОР: nezavisne.com

У протекла 24 часа санкционисан је 71 грађанин у Републици Српској због непоштовања Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања особа на територији Републике Српске и 66 грађана који нису поштовали Закључак Републичког штаба о забрани кретања у дане викенда изван мјеста пребивалишта/боравишта, наведено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Како из МУП-а подсјећају, од ове забране изузете су особе којима послодавац изда потврду о потреби кретања због несметаног обављања процеса рада и они којима МУП Републике Српске изда дозволу за кретање (потврда за лицима који немају послодавца, а која се обрате надлежној полицијској станици изказајући потребу за несметаним кретањем).

Десет прекршајних налога је издато због окупљања у групама већим од три особе на јавном мјесту, а евидентиране су двије особе које су прекршиле изречену мјеру изолације, саопштено је из Министарства.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на грађане да поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској, а којим се прописују ванредне мјере у циљу превенције ширења вируса корона SARS-CoV-2 i COVID-19 болести на територији Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Послије 1. новембра нема кретања са српским таблицама по Космету Послије 1. новембра нема кретања са српским таблицама по Космету
Издато 106 прекршајних налога у износу од 66.500 КМ Издато 106 прекршајних налога у износу од 66.500 КМ
Инспектори издали 38 прекршајних налога од 285.000 КМ Инспектори издали 38 прекршајних налога од 285.000 КМ
Најчитаније
  • Одата почаст српским борцима палим на Јасику
    23h 13m
    6
  • Бабићи, њих 12, крстило се на празник Светог Василија
    4h 14m
    0
  • Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу!
    5h 2m
    0
  • Сјећање на катастрофалне поплаве које су погодиле Српску, Србију и ФБиХ
    20h 16m
    2
  • Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани!
    2h 0m
    0