U Sarajevu izbušene gume na dva auta sa registracijama Republike Srbije

02.01.2023. 14:45
11
IZVOR: nezavisne.com

U ulici "Tabašnica", koja se nalazi u sarajevskoj opštini Centar, tokom protekle noći došlo je do nemilog incidenta u kojem su za sada nepoznati počinioci izbušili gume na parkiranim automobilima sa registracijama Republike Srbije.

Kako se može vidjeti na fotografijama i video zapisima koje su ustupili čitaoci, počinioci su ciljano bušili gume na automobilima sa srpskim registracijama.

Konkretno, radi se o dva automobila, jedan marke "Volvo" beogradskih registarskih oznaka i drugom marke "Dacia" sa registracijama Novog Sada.

Na fotografijama se može vidjeti da su na automobilima, koji najvjerovatnije pripadaju turistima koji su u Sarajevo došli na novogodišnje praznike, probušene sve četiri gume, čime je pričinjena značajna materijalna šteta.

Iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo rekli su da još uvijek nisu imali prijavu ovog događaja, prenosi "Klix".

Komentari 11
  • Generic placeholder image
    re: Ters 03.01.2023. 19:06
    Mogu samo da zamislim u kakvom si ti selu živio prije nego što si se dočepao Sarajeva... a što se ostalog tiče, dođi poturice i ti u naše Srpsko Sarajevo, ali obavezno se predstavi da te ugostimo, kako dolikuje.
  • Generic placeholder image
    XY 03.01.2023. 12:54
    A ti ters mozda si od onih koji su probusili game na srpskim autima ali si sigurno jedan od onih koji dolaze u Lukavicu,ma letite u tu s"pavaonicu" k'o muhe na govno .Kako tako sebi da dozvole "uglehni gradzani".
  • Generic placeholder image
    Ters 03.01.2023. 07:14
    Evo neki spominju neki 'grad' Istočno Sarajevo. Bg vam, jel to spavaonicu u Lukavici zovete gradom? Genijalno :)
  • Generic placeholder image
    Re:Voxpopuli 02.01.2023. 21:50
    Ne pokušavaj ublažiti učinjeno.
    Još je gore od bušenja guma i Sarajevo upravo hoće takvu reklamu, odnosno potpuno je svjesno njenih efekata.
  • Generic placeholder image
    Voxpopuli 02.01.2023. 21:07
    Obzirom da u Beogradu ima stotine hiljada bosnjaka možda nisu u pitanju srbi.Ali ipak se ovim potezom širi mržnja i los marketing za Sarajevo.Zamisli te kad je bila vakcinacija u Srbiji da su busene gume autima koji imaju bh tablice.
  • Generic placeholder image
    @REX 02.01.2023. 20:36
    Da, da, vidi se da nisi "ljakse", pismen si, učtiv... A i ime ti je stranjsko. Tako se zvao Titov ker.
  • Generic placeholder image
    Hari 02.01.2023. 20:17
    Prava dobrodošlica za Beograđane i Novosađane, samo za poželiti. To im je čestitka, da nisu dobro došli u tzv. multietničko šeher Sarajevo. Nije im bio dovoljan primjer kad su prije neku godinu na mrtvo ime prebili bajkere iz Čačka samo zato što su na jaknama imali grb Srbije i ćirilične nazive. Da je bilo života u Sarajevu za domicilne Srbe-Sarajlije nebi ga oni tako lako napustili, gdje su vjekovima im živjeli preci. Pa neka Beograđani i dalje primaju pjevače i glumce iz Federacije koji šire mržnju i propagandu protiv Srba, a u Srbiji mlate dobru lovu. Dobro su ovi vlasnici i prošli, da su zatekli bušitelje guma na licu mjesta, garant bi dobili još i batine.
  • Generic placeholder image
    Tamo neko 02.01.2023. 18:03
    Ne znam sta bi drugo mogli da dozive u bliskoistocnom sarajevu osim ponizenja.Dobro su prosli mogli su im i glave mogli probusiti a da za to ne odgovaraju. Oni mrze Srbe svim svojim bicem ali zato grabe i masovno dolaze u Srpsko Sarajevo da zive i sa sobom donose tu patolosku mrznju koju neskriveno pokazuju.Sada je takva situacija,dokle ostaje da se vidi.Inace Srba u federaciji bih je trenutno nesto oko 1,5% koji zive u stalnom strahu.
  • Generic placeholder image
    Rex 02.01.2023. 17:41
    LALA ti jesi ljakse vjerovatno,jer ja kada im kazem odakle sam kazem iz prijeratnog Sarajeva i onda ti o kojima ti govoris ne znaju gdje bi.
  • Generic placeholder image
    Sasa 02.01.2023. 15:15
    Pa zato spavam u Ist. Sarajevu,bez razmisljanja da će mi neko naneti štetu!
  • Generic placeholder image
    Lala 02.01.2023. 15:03
    Da, da... Mnogo Beograđani i Novosađani vole Sarajevo. Malo na ćevape, pa slikanje pred Sebiljom, pa napiti se vode ispred džamije, pa "sarajevska raja"... A kad kažeš da si iz Istočnog Sarajeva gledaju te kao da si s Marsa ili kao da si divljak. Jbg., Beograđani, ko je sada divljak?!
Povezane vijesti
Mitropolit Hrizostom sutra služi večernje u Sabornom hramu Mitropolit Hrizostom sutra služi večernje u Sabornom hramu
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu? Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    18h 45m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    17h 29m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    12h 14m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    9h 13m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    9h 19m
    0