U Sarajevu izdato 20 prekršajnih naloga

07.04.2020. 11:09
0
IZVOR: Srna

Policija na području Kantona Sarajevo izdala je 20 prekršajnih naloga zbog kršenja zabrane kretanja tokom noći, kao i 20 naloga zbog kršenja naredbe o obaveznoj socijalnoj distanci i obaveznom korištenju zaštitne maske na javnom prostoru.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopšteno je da će protiv tri maloljetna lica biti podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka zbog kršenja zabrane na kretanja javnim prostorom osobama mlađim od 18 godina.

Lica mlađa od 18 godina mogu se samo prevoziti u vozilu s jedne na drugu lokaciju, a ne šetati, odnosno, kretati pješice na javnim mjestima.

Federalni štab civilne zaštite donio je 29. marta odluku o zabrani kretanja građana na području Federacije BiH od 20.00 do 5.00 časova. Riječ je o izmjeni ranije odluke donesene 21. marta, kojom je zbog epidemije virusa korona zabrana kretanja bila na snazi od 18.00 do 5.00 časova.

Građani i dalje na ulici i javnim površinama moraju poštovati epidemiološko-zaštitne mjere, odnosno nositi masku, pamučnu traku, šal i slično, kao i držati distancu od najmanje 1,5 metara.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zaplijenjeno više od pet kilograma droge, uhapšena dva muškarca Zaplijenjeno više od pet kilograma droge, uhapšena dva muškarca
Uhapšen muškarac, zaplijenjeno više od kilogram droge Uhapšen muškarac, zaplijenjeno više od kilogram droge
U sudaru učestvovala četiri vozila, zaustavljen saobraćaj U sudaru učestvovala četiri vozila, zaustavljen saobraćaj
Najčitanije
  • Sjećanje na poginule i umrle borce Srpske garde Ilidža
    18h 45m
    0
  • Zaplijenjeno više od pet kilograma droge, uhapšena dva muškarca
    15h 17m
    0
  • Stručnjaci upozoravaju: Parkiran automobil nije poželjno ostaviti u brzini
    7h 48m
    0
  • Otkrivena spomen-ploča povodom 30 godina od osnivanja ratne bolnice
    9h 38m
    3
  • U Srpskoj poskupljuje brašno
    20h 15m
    1