U Sarajevu uhapšeno osam osoba

12.04.2023. 19:58
0
IZVOR: srna.rs

Sarajevska policija je u okviru akcije "Overdouz" uhapsila osam osoba, od kojih su dvije žene, te izvršila pretrese na više lokacija na području Kantona Sarajevo i pronašla oružje, drogu i novac, saopšteno je iz MUP Kantona Sarajevo.

Policijski službenici ovog kantona realizovali su ovu akciju i izvršili pretrese u osam stambenih objekata, dva ugostiteljska objekta, šest putničkih motornih vozila i dva motocikla.

U pretresima su pronađeni novac, heroin, pištolj sa pripadajućom municijom, te drugi predmeti koji će biti korišteni u krivičnom postupku.

Sarajevska policija je privremeno oduzela i šest automobila – “mercedes”, “škoda”, “fijat”, “bmw” i dva “folksvagena”, te dva motocikla “honda” i “jamaha”.

Akcija “Overdouz” rezultat je operativnog rada policijskih službenika koji su vršili analizu podataka dobijenih dešifrovanjem komunikacija putem “Skaj” aplikacije među osumnjičenim osobama, saopšteno je iz MUP Kantona Sarajevo.

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
Policija u Sarajevu uputila apel građanima: Ovo je muškarac za kojim se traga zbog ubistva na Stupu Policija u Sarajevu uputila apel građanima: Ovo je muškarac za kojim se traga zbog ubistva...
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    6h 59m
    0
  • Slani mafini
    16h 20m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    18h 15m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    16h 9m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    10h 38m
    3