U Srednjoškolskom centru „Milorad Vlačić“ u Vlasenici održana prezentacija o pedofiliji

04.05.2023. 15:26
0
IZVOR: katera.news

Vlasenički Srednjoškolski centar „Milorad Vlačić“ je, u saradnji sa Policijskom stanicom Vlasenica, realizovao brojne aktivnosti, a posljednja u nizu je predavanje o pedofiliji.

Učenici trećeg razreda farmaceutske struke su, u sklopu projekta „Ja, građanin“, kao jedan od najznačajnijih problema današnjice, a o kojem se vrlo malo govori, istraživali problem pedofilije i načine za njegovo rješavanje. Rezultate svoga rada predstavili su svojim školskim drugovima, kako bi ih edukovali i ukazali na važnost prevencije, odnosno na rizike koji dovode do ove pojave.

Marijana Kazimirović, profesor demokratije i ljudskih prava, navela je da su učenici, tokom rada na projektu, došli do podataka da je ovaj problem veoma rasprostranjen u našem društvu, ali da se o njemu malo govori, sve misleći da se „to dešava nekom drugom“.

- S obzirom na to da je u našoj školi u toku projektna sedmica, odlučili smo da za sve naše učenike upriličimo prezentaciju o ovoj temi, a sve sa ciljem podizanja svijesti o važnosti ovog problema. Drago mi je što su učenici više o ovoj temi mogli čuti i od čovjeka iz struke, inspektora iz vlaseničke Policijske stanice i nadam se da će im sve ovo biti korisno u slučaju da se nađu na meti pedofila - navela je ona.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: Ustupljene fotografije

Kriminalistički inspektor Savo Matić upozorio je učenike da pedofili najčešće žrtve traže na društvenim mrežama.

- Učenicima sam objasnio kako da postupe u slučaju da oni ili neko njima blizak budu izloženi napadima pedofila, na društvenim mrežama ili u svakodnevnom životu. Vrlo je važno da odmah reaguju, da se obrate roditeljima, nastavnicima, policiji koja je uvijek tu za sve svoje građane. Objasnio sam im i kako policija postupa u slučajevima dokazane pedofilije, odnosno sa licima koja su krivično procesuiran - objasnio je inspektor Matić i dodao da je veoma značajno to što na području koje pokriva Policijska stanica Vlasenica nema registrovanih pedofila.

Prvoj pezentaciji su prisustvovali učenici gimnazije i zdravstvene struke, dok će narednih dana ona biti upriličena i đacima ostalih struka u Srednjoškolskom centru „Milorad Vlačić“ u Vlasenici.

Komentari 0
Povezane vijesti
Vlaseničke osnovke nastavile tradiciju – furiozno do titule najboljih košarkašica Srpske (FOTO) Vlaseničke osnovke nastavile tradiciju – furiozno do titule najboljih košarkašica Srpske (F...
Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice
U saobraćajnoj nesreći u Vlasenici smrtno stradao muškarac U saobraćajnoj nesreći u Vlasenici smrtno stradao muškarac
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    21h 49m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    7h 22m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    21h 59m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    7h 28m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    7h 26m
    0