У Средњошколском центру „Милорад Влачић“ у Власеници одржана презентација о педофилији

04.05.2023. 15:26
0
ИЗВОР: katera.news

Власенички Средњошколски центар „Милорад Влачић“ је, у сарадњи са Полицијском станицом Власеница, реализовао бројне активности, а посљедња у низу је предавање о педофилији.

Ученици трећег разреда фармацеутске струке су, у склопу пројекта „Ја, грађанин“, као један од најзначајнијих проблема данашњице, а о којем се врло мало говори, истраживали проблем педофилије и начине за његово рјешавање. Резултате свога рада представили су својим школским друговима, како би их едуковали и указали на важност превенције, односно на ризике који доводе до ове појаве.

Маријана Казимировић, професор демократије и људских права, навела је да су ученици, током рада на пројекту, дошли до података да је овај проблем веома распрострањен у нашем друштву, али да се о њему мало говори, све мислећи да се „то дешава неком другом“.

- С обзиром на то да је у нашој школи у току пројектна седмица, одлучили смо да за све наше ученике уприличимо презентацију о овој теми, а све са циљем подизања свијести о важности овог проблема. Драго ми је што су ученици више о овој теми могли чути и од човјека из струке, инспектора из власеничке Полицијске станице и надам се да ће им све ово бити корисно у случају да се нађу на мети педофила - навела је она.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: Уступљене фотографије

Криминалистички инспектор Саво Матић упозорио је ученике да педофили најчешће жртве траже на друштвеним мрежама.

- Ученицима сам објаснио како да поступе у случају да они или неко њима близак буду изложени нападима педофила, на друштвеним мрежама или у свакодневном животу. Врло је важно да одмах реагују, да се обрате родитељима, наставницима, полицији која је увијек ту за све своје грађане. Објаснио сам им и како полиција поступа у случајевима доказане педофилије, односно са лицима која су кривично процесуиран - објаснио је инспектор Матић и додао да је веома значајно то што на подручју које покрива Полицијска станица Власеница нема регистрованих педофила.

Првој пезентацији су присуствовали ученици гимназије и здравствене струке, док ће наредних дана она бити уприличена и ђацима осталих струка у Средњошколском центру „Милорад Влачић“ у Власеници.

Коментари 0
Повезане вијести
Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
У саобраћајној несрећи у Власеници смртно страдао мушкарац У саобраћајној несрећи у Власеници смртно страдао мушкарац
Ухапшено лице због неплаћених казни за прекршаје Ухапшено лице због неплаћених казни за прекршаје
Најчитаније
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    20h 23m
    1
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    16h 18m
    6
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    12h 48m
    0
  • Лов газда са Јадрана не престаје
    11h 57m
    1
  • Годишњица рођења Милутина Бојића, аутора "Плаве гробнице"
    19m
    0