U SŠC na Sokocu planiran upis 108, a u Rogatici 88 učenika

05.06.2024. 09:53
0
IZVOR: srna.rs

U sokolačkom Srednjoškolskom centru /SŠC/ "Vasilije Ostroški" u narednoj školskoj godini u prve razrede moći će da se upiše ukupno 108 učenika, a u SŠC "27. januar" u Rogatici 88 đaka, rekli su Srni u ove dvije obrazovne ustanove.

Prema riječima direktora SŠC na Sokocu Dejana Borovčanina, u školi na Sokocu biće formirana četiri odjeljenja prvih razreda i jedno u područnom odjeljenju na Han Pijesku.

U Gimnaziju opšteg smjera u školi na Sokocu planiran je upis 20 đaka, a po 24 đaka u Gimnaziju računarsko-informatičkog smjera, za zanimanje carinski tehničar i za zanimanje šumarski tehničar.

U Područnom odjeljenju na Han Pijesku u Gimnaziju opšteg smjera prema konkursu predviđen je upis 16 učenika.

U Srednjoškolskom centru "27. januar" u Rogatici u narednu školsku 2024/2025. moći će da se upiše ukupno 88 učenika u četiri planirana odjeljenja, rekao je Srni direktor ove ustanove Darko Jovičić.

Za upis u Gimnaziju opšteg smjera moći će da se opredijeli 20 đaka, koji će činiti jedno odjeljenje, dok je u jedno odjeljenje ekonomskih tehničara planiran upis 24 učenika.

U odjeljenje carinskih tehničara predviđen je upis 24 učenika, a u odjeljenje za zanimanje električar/elektroinstalater trećeg stepena složenosti ima mjesta za upis 20 đaka.

Prvi upisni rok traje od 17. do 28. juna, a drugi od 1. do 12. jula.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sokočani uhapšeni zbog sumnje da su namjeravali policajcima zapaliti vozila Sokočani uhapšeni zbog sumnje da su namjeravali policajcima zapaliti vozila
Uhapšen Sokočanin zbog sumnje da je bacio bombu u dvorište kuće Uhapšen Sokočanin zbog sumnje da je bacio bombu u dvorište kuće
Lice teško povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi kod Rogatice Lice teško povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi kod Rogatice
Najčitanije
  • Sjećanje na poginule i umrle borce Srpske garde Ilidža
    10h 7m
    0
  • Dragan Spasojević: Infrastruktura je ključ razvoja i perspektive Pala
    22h 56m
    10
  • Zaplijenjeno više od pet kilograma droge, uhapšena dva muškarca
    6h 39m
    0
  • U Srpskoj poskupljuje brašno
    11h 37m
    1
  • Na kongresu stomatologa operacija uživo i predavanja stručnjaka
    7h 46m
    0