U toku humanitarni bazar za našu sugrađanku Veru Grgić (FOTO)

15.04.2024. 14:43
0
IZVOR: katera.news

Na Trgu Srbija u Istočnom Novom Sarajevu u toku je humanitarni bazar za našu sugrađanku Veru Grgić, koja od septembra 2020. godine vodi borbu sa rakom dojke.

Bazar, koji organizuje Udruženje "Oplemeni srce", nudi ponudu hrane, ručnih radova, kozmetike, odjeće, nakita, boklon-bonova, te aktivnost za najmlađe.

Dajana Šipovac iz Udruženje "Oplemeni srce navela je da je ovo peti bazar koji organizuje ovo udruženje i prvi u nizu koji će organizovati za Veru.

- S obzirom na to da porodica Grgić još uvijek ne zna konačnu cifru koja je potrebna za nastavak liječenja, odlučili smo da napravimo ovaj bazar i počnemo sa prikupljanjem novčanih sredstava – rekla je ona.

Šipovac je izrazila nadu da će bazar posjetiti veliki broj građana Istočnog Sarajeva.

Ona se zahvalila sponzorima koji, ističe, iz godine u godinu pomažu ovo udruženje.

Takođe, ona je pozvala humane ljude da se uključe u akciju prikupljanja pomoći za socijalno-ugrožene stanovnike, u susret najvećem hrišćanskom prazniku Vaskrsenju Hristovom.

- Nadam se da će trpeze naših korisnika biti malo bogatije i da će praznik proslavili dostojanstveno – istakla je ona.

Bazar možete posjetiti do 19.00 časova.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: katera.news

Ukoliko niste u mogućnosti da dođete, Veri možete pomoći uplatom na račun 5520041866679895, Adiko banka a.d. Banja Luka

Podsjetimo, Vera od septembra 2020. godine vodi borbu sa rakom dojke. Nakon osam hemoterapija operisana je u Novom Sadu gdje je odrađena obostrana mastektomija i rekonstrukcija. U septembru 2021. godine otkrivene su joj promjene na obje nadbubrežne žlijezde i kod šestog pršljena.

Nakon toga je uslijedila pametna terapija koja nije bila dostupna u BiH, a liste u Fondu Republike Srpske su bile duge.

Uz podršku porodice i najbližih, Vera je nastavila liječenje, a nakon osam mjeseci liječenje je nastavila u okviru Fonda.

Međutim, u avgustu 2023. godine, otkrivaju joj metastazu na malom mozgu, a potom i na desnoj nadbubrežnoj žlijezdi koja je obmotala i pritisnula venu cava inferior, glavnu šuplju venu u organizmu.

Nakon niza operacija, terapija i borbe, Vera i njena porodica ne odustaju.

Pomoć će potražiti na klinici koja je specijalizovana za onkološko i pametno liječenje u Austriji i za to joj je potrebna naša pomoć.

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO) Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Milošević Šošo: Nedovoljno znanja o važnosti mentalnog blagostanja rađa predrasude i stereotipe Milošević Šošo: Nedovoljno znanja o važnosti mentalnog blagostanja rađa predrasude i stereotipe
Film naše sugrađanke najbolji kratki dokumentarac festivala u Beogradu Film naše sugrađanke najbolji kratki dokumentarac festivala u Beogradu
Najčitanije
  • Zaplijenjeno 250 kilograma kokaina
    22h 58m
    0
  • Policajac godinama prosjacima uzimao novac
    23h 36m
    1
  • Program proslave slave Hrama Svetog Vasilija Ostroškog
    10h 34m
    0
  • Neradni dan u Srpskoj
    12h 21m
    0
  • Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope
    11h 21m
    0