U toku istraga nakon zaplijene oružja

29.09.2021. 12:57
1
IZVOR: Radio Foča

Nakon nedavne zaplijene veće količine oružja u Novom Goraždu, iz Policijske uprave Foča poručuju da nema razloga za uznemirenost građana.

Policija je 24. septembra u pretresu kuća koje koriste braća Dž.Ć. i I.Ć. pronašla i oduzela 12 pušaka, tri pištolja, bombu, pet optičkih nišana, pet vojničkih noževa, 1.500 metaka raznih kalibara, dvije cijevi za pušku, jedan metal detektor, jednu službenu palicu, 812 komada kapisla, tromblonski nastavak za automatsku pušku, tri komada lovačke optike i šest oružnih listova.

  • Oduzeta veća količina oružja u Novom Goraždu
    26.09.2021. 19:19

    Nakon pretresa kuća na četiri lokacije u Novom Goraždu policijski službenici Policijske uprave Foča pronašli su veću količinu naoružanja i municije. Pronađeno je i oduzeto ukupno 12 pušaka, tr...

Republika Srpska
Oduzeta veća količina oružja u Novom Goraždu

Navodeći inicijale osumnjičenih, u Policijskoj upravi Foča je rečeno da nema razloga za uznemirenost građana, jer je riječ o članovima lovačkog udruženja, koji posjeduju dozvole za lovačko oružje i koji ranije nisu činili krivična djela ili prekršaje.

Pripadnici Policijske uprave Foča, u saradnji sa Upravom za borbu  protiv terorizma i ekstremizma Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijskom upravom Istočno Sarajevo, izvršili su pretres na osnovu operativnih saznanja, a uz saglasnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, Područne kancelarije Višegrad, i po naredbi Osnovnog suda Višegrad.

Pretres je potvrdio sumnje da ova lica, izuzev lovačkog, posjeduju i oružje čije držanje nije dozvoljeno građanima, između ostalog vojničku poluautomatsku pušku „papovku“ i prepravljenu „tandžaru“, odnosno vojničku pušku m48, te bombu.

Policijska uprava Foča, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, preduzima dalje istražne mjere i radnje u cilju dokumentovanja krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Pipi 29.09.2021. 22:27
    A kad ovi lokalci iz Lukavice misle objaviti da su pronasli oruzje u paviljonima pored srednje skole, u poznatom narkomanskom okupljalistu?

    Inace, sa obliznjeg paviljona narkomani cesto gadjaju djecu raznim predmetima, napadaju .... jedno djete su cak nozem pogodili.... policija nije htjela cak ni da izadje i izvrsi obilazak prostorija paviljona, ali je uz malo pritisaka morala, gdje je pronasla i pistolj....

    Inace, glavni akter narkica je lola zvani "zmjja".....

    E novinara i istrazivanja, samo copy paste.....uradite sta ljubi vas majka
Povezane vijesti
Novi detalji istrage: Monstrumi iz „Krokusa“ ubijali za 1.250 evra Novi detalji istrage: Monstrumi iz „Krokusa“ ubijali za 1.250 evra
Izvoz oružja i municije iz BiH i dalje raste Izvoz oružja i municije iz BiH i dalje raste
SIPA obilazi banjalučka sela zbog izbora iz 2010. SIPA obilazi banjalučka sela zbog izbora iz 2010.
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    20h 59m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    19h 55m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    19h 59m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    16h 52m
    1
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    18h 49m
    0