У току истрага након заплијене оружја

29.09.2021. 12:57
1
ИЗВОР: Радио Фоча

Након недавне заплијене веће количине оружја у Новом Горажду, из Полицијске управе Фоча поручују да нема разлога за узнемиреност грађана.

Полиција је 24. септембра у претресу кућа које користе браћа Џ.Ћ. и И.Ћ. пронашла и одузела 12 пушака, три пиштоља, бомбу, пет оптичких нишана, пет војничких ножева, 1.500 метака разних калибара, двије цијеви за пушку, један метал детектор, једну службену палицу, 812 комада каписла, тромблонски наставак за аутоматску пушку, три комада ловачке оптике и шест оружних листова.

  • Одузета већа количина оружја у Новом Горажду
    26.09.2021. 19:19

    Након претреса кућа на четири локације у Новом Горажду полицијски службеници Полицијске управе Фоча пронашли су већу количину наоружања и муниције. Пронађено је и одузето укупно 12 пушака, тр...

Република Српска
Одузета већа количина оружја у Новом Горажду

Наводећи иницијале осумњичених, у Полицијској управи Фоча је речено да нема разлога за узнемиреност грађана, јер је ријеч о члановима ловачког удружења, који посједују дозволе за ловачко оружје и који раније нису чинили кривична дјела или прекршаје.

Припадници Полицијске управе Фоча, у сарадњи са Управом за борбу  против тероризма и екстремизма Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Полицијском управом Источно Сарајево, извршили су претрес на основу оперативних сазнања, а уз сагласност поступајућег тужиоца Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево, Подручне канцеларије Вишеград, и по наредби Основног суда Вишеград.

Претрес је потврдио сумње да ова лица, изузев ловачког, посједују и оружје чије држање није дозвољено грађанима, између осталог војничку полуаутоматску пушку „паповку“ и преправљену „танџару“, односно војничку пушку м48, те бомбу.

Полицијска управа Фоча, под надзором Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево, предузима даље истражне мјере и радње у циљу документовања кривичног дјела недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Pipi 29.09.2021. 22:27
    A kad ovi lokalci iz Lukavice misle objaviti da su pronasli oruzje u paviljonima pored srednje skole, u poznatom narkomanskom okupljalistu?

    Inace, sa obliznjeg paviljona narkomani cesto gadjaju djecu raznim predmetima, napadaju .... jedno djete su cak nozem pogodili.... policija nije htjela cak ni da izadje i izvrsi obilazak prostorija paviljona, ali je uz malo pritisaka morala, gdje je pronasla i pistolj....

    Inace, glavni akter narkica je lola zvani "zmjja".....

    E novinara i istrazivanja, samo copy paste.....uradite sta ljubi vas majka
Повезане вијести
Нови детаљи истраге: Монструми из „Крокуса“ убијали за 1.250 евра Нови детаљи истраге: Монструми из „Крокуса“ убијали за 1.250 евра
Извоз оружја и муниције из БиХ и даље расте Извоз оружја и муниције из БиХ и даље расте
СИПА обилази бањалучка села због избора из 2010. СИПА обилази бањалучка села због избора из 2010.
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    30m
    0
  • Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца
    23h 27m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    18h 13m
    0
  • Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
    19h 28m
    0
  • Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО)
    20h 4m
    0