Uhapšeno 12 lica, pronađeno više od pet kilograma droge

28.03.2024. 15:38
0
IZVOR: srna.rs

Deset lica iz Zenice, jedno iz Gradačca i jedno iz Banjaluke uhapšeni su u nastavku operativne akcije "Meta dva", a tokom pretresa je pronađeno više od pet kilograma droge i oružje.

Uhapšena su lica čiji su inicijali K.A. /44/, I.A. /32/, A.A. /41/, K.A. /39/, S.R. /22/, T.A. /32/, M.S. /46/, V.A./34/, D.S. /32/ i B.V. /34/ iz Zenice, S.M. /34/ iz Gradačca i J.T. /34/ iz Banjaluke, dok se za jednim licem intenzivno traga, saopšteno je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Jedanaest uhapšenih lica je sprovedeno u službene prostorije Uprave policije Zeničko-dobojskog kantona, gdje se vrši kriminalistička obrada, dok se kriminalistička obrada nad osumnjičenom J.T. vrši u prostorijama Policijske uprave Banjaluka.

Postupajući po naredbama Opštinskog suda u Zenici, pripadnici Uprave policije Zeničko-dobojskog kantona izvršili su pretrese na 16 lokacija u Zenici, dok su pripadnici MUP-a Republike Srpske izvršili pretres na jednoj lokaciji u Banjaluci.

Pretresima stambenih i drugih objekata koje su koristila uhapšena lica pronađeno je tri kilograma spida, 111 grama heroina, 2.400 grama marihuane i 306 tableta ekstazija.

Oduzete su i četiri digitalne vage za precizno vaganje, 5.750 KM, 14 mobilnih telefona, tri puške, sedam pištolja, te puščana i pištoljska municija, motorna pila marke "štil" i dva seta aku bušilica.

Nakon završene kriminalističke obrade uhapšeni će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje.

Oni se sumnjiče za krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, teška krađa, te kršenje odredaba Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije.

Aktivnosti u okviru akcije "Meta dva" preduzete su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji sa MUP-om Republike Srpske i MUP-om Srednjobosanskog kantona.

Komentari 0
Povezane vijesti
Cijene veće za 0,3 odsto, godišnja inflacija dva odsto Cijene veće za 0,3 odsto, godišnja inflacija dva odsto
Koliko je danas teško steći normalne uslove za život Koliko je danas teško steći normalne uslove za život
Snijeg ponovo zabijelio BiH Snijeg ponovo zabijelio BiH
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    3h 30m
    7
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    21h 52m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    23h 7m
    1
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    19h 0m
    0
  • Skupština Džudo saveza Srpske bez kvoruma
    22h 6m
    1