Ухапшено 12 лица, пронађено више од пет килограма дроге

28.03.2024. 15:38
0
ИЗВОР: srna.rs

Десет лица из Зенице, једно из Градачца и једно из Бањалуке ухапшени су у наставку оперативне акције "Мета два", а током претреса је пронађено више од пет килограма дроге и оружје.

Ухапшена су лица чији су иницијали К.А. /44/, И.А. /32/, А.А. /41/, К.А. /39/, С.Р. /22/, Т.А. /32/, М.С. /46/, В.А./34/, Д.С. /32/ и Б.В. /34/ из Зенице, С.М. /34/ из Градачца и Ј.Т. /34/ из Бањалуке, док се за једним лицем интензивно трага, саопштено је из МУП-а Зеничко-добојског кантона.

Једанаест ухапшених лица је спроведено у службене просторије Управе полиције Зеничко-добојског кантона, гдје се врши криминалистичка обрада, док се криминалистичка обрада над осумњиченом Ј.Т. врши у просторијама Полицијске управе Бањалука.

Поступајући по наредбама Општинског суда у Зеници, припадници Управе полиције Зеничко-добојског кантона извршили су претресе на 16 локација у Зеници, док су припадници МУП-а Републике Српске извршили претрес на једној локацији у Бањалуци.

Претресима стамбених и других објеката које су користила ухапшена лица пронађено је три килограма спида, 111 грама хероина, 2.400 грама марихуане и 306 таблета екстазија.

Одузете су и четири дигиталне ваге за прецизно вагање, 5.750 КМ, 14 мобилних телефона, три пушке, седам пиштоља, те пушчана и пиштољска муниција, моторна пила марке "штил" и два сета аку бушилица.

Након завршене криминалистичке обраде ухапшени ће уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предати тужилаштву Зеничко-добојског кантона на даље поступање.

Они се сумњиче за кривична дјела неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога, посједовање и омогућавање уживања опојних дрога, недозвољено држање оружја или експлозивних материја, тешка крађа, те кршење одредаба Закона о набављању, држању и ношењу оружја и муниције.

Активности у оквиру акције "Мета два" предузете су под надзором Кантоналног тужилаштва Зеничко-добојског кантона, у сарадњи са МУП-ом Републике Српске и МУП-ом Средњобосанског кантона.

Коментари 0
Повезане вијести
Жену и дијете напали у Сарајеву због мајице са обиљежјем "Црвене звезде" Жену и дијете напали у Сарајеву због мајице са обиљежјем "Црвене звезде"
Млади у БиХ не желе да буду возачи камиона Млади у БиХ не желе да буду возачи камиона
За годину дана убијено 14 жена у БиХ За годину дана убијено 14 жена у БиХ
Најчитаније
 • Жену и дијете напали у Сарајеву због мајице са обиљежјем "Црвене звезде"
  10h 49m
  37
 • Годишњица убиства Зорице Дивчић
  13h 45m
  1
 • "Вукови са Дрине" - најелитнија јединица Војске Републике Српске
  14h 13m
  14
 • Изнуда у Источном Новом Сарајеву, лице оштећено за 350 КМ
  12h 29m
  0
 • Промовисани доктори наука Универзитета у Источном Сарајеву
  7h 21m
  0