Ukinuto stanje povišene borbene gotovosti u Vojsci Srbije

29.12.2022. 13:47
0
IZVOR: glassrpske.com

Stanje povišene borbene gotovosti u Vojsci Srbije ukinuto je odlukom predsjednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, potvrđeno je Tanjugu u Predsjedništvu.

Borbena gotovost proglašena je 26. decembra zbog situacije na sjeveru Kosova i Metohije.

Tada je Vučić, kao vrhovni komandant Vojske Srbije naredio da vojska i sve jedinice MUP-a budu u najvišem stepenu borbene gotovosti.

Kako javlja izvještač RTS-a poslije puštanja na slobodu Dejana Pantića i Nikole Nedeljkovića, očekuje se puštanje i Slađana Trajkovića i Miljana Adžića.

Kako RTS saznaje, Supruga Slađana Trajkovića Suzana dobiće zakazani telefonski razgovor sa svojim suprugom kada će možda i saznati nešto više, da li će on možda biti pušten da se brani sa slobode.

Barikada u Rudaru još nije uklonjena, ali put na prelazu Merdare je osposobljen.

Očekuje se uklanjanje barikada na sjeveru Kosova i Metohije. Za sada, uklonjena je barikada kod punkta Merdare iz pravca Kuršumlije.

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je "ogromnu zahvalnost Vučiću i Srbima sa KiM zato što su, kako je navela, „našli snage da na brutalan teror i agresiju odgovore skoro pa bezgraničnim strpljenjem, posvećenošću miru, mudrom politikom i dijalogom sa svima onima koji su, na bilo koji način, mogli da doprinesu očuvanju mira".

- Nažalost, verujem da ovo nije kraj Kurtijevim (premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin) provokacijama, ali se nadam, i verujem, da će međunarodna zajednica obezbediti poštovanje dogovora postignutih u poslednjih 24 časa kako bi se očuvao ovaj trenutak mira i stabilnosti i kako bi se okrenuli ispunjenju Briselskog sporazuma - navela je premijerka Srbije na Tviteru.

Brnabićeva je takođe zahvalila međunarodnim partnerima koji su pomogli da se sačuva mir.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu
Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije
Patrijarh Porfirije: Ne daju mi da uđem u moj dom Patrijarh Porfirije: Ne daju mi da uđem u moj dom
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    18h 37m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    20h 10m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    16h 36m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    18h 49m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    9h 18m
    3