Укинуто стање повишене борбене готовости у Војсци Србије

29.12.2022. 13:47
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Стање повишене борбене готовости у Војсци Србије укинуто је одлуком предсједника Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, потврђено је Танјугу у Предсједништву.

Борбена готовост проглашена је 26. децембра због ситуације на сјеверу Косова и Метохије.

Тада је Вучић, као врховни командант Војске Србије наредио да војска и све јединице МУП-а буду у највишем степену борбене готовости.

Како јавља извјештач РТС-а послије пуштања на слободу Дејана Пантића и Николе Недељковића, очекује се пуштање и Слађана Трајковића и Миљана Аџића.

Како РТС сазнаје, Супруга Слађана Трајковића Сузана добиће заказани телефонски разговор са својим супругом када ће можда и сазнати нешто више, да ли ће он можда бити пуштен да се брани са слободе.

Барикада у Рудару још није уклоњена, али пут на прелазу Мердаре је оспособљен.

Очекује се уклањање барикада на сјеверу Косова и Метохије. За сада, уклоњена је барикада код пункта Мердаре из правца Куршумлије.

Предсједница Владе Србије Ана Брнабић изразила је "огромну захвалност Вучићу и Србима са КиМ зато што су, како је навела, „нашли снаге да на бруталан терор и агресију одговоре скоро па безграничним стрпљењем, посвећеношћу миру, мудром политиком и дијалогом са свима онима који су, на било који начин, могли да допринесу очувању мира".

- Нажалост, верујем да ово није крај Куртијевим (премијер привремених институција у Приштини Аљбин) провокацијама, али се надам, и верујем, да ће међународна заједница обезбедити поштовање договора постигнутих у последњих 24 часа како би се очувао овај тренутак мира и стабилности и како би се окренули испуњењу Бриселског споразума - навела је премијерка Србије на Твитеру.

Брнабићева је такође захвалила међународним партнерима који су помогли да се сачува мир.

Коментари 0
Повезане вијести
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    6h 54m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 38m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    21h 51m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    18h 5m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    22h 57m
    0