Univerzitet u Istočnom Sarajevu na svjetskoj rang-listi najboljih

18.05.2020. 11:41
2
IZVOR: SRNA

Naučno-evaluacioni resurs za procjenu svjetskih univerziteta i istraživačkih institucija /SCImago Institutions Rankings/ uvrstio je Univerzitet u Istočnom Sarajevu na svjetsku rang-listu najboljih univerziteta za ovu godinu.

Prema rangiranju ovog naučno-evaluacionog resursa, Univerzitet u Istočnom Sarajevu na drugom je mjestu univerziteta u BiH.

Rangiranje akademskih i naučnoistraživačkih institucija vrši se na osnovu tri seta indikatora - istraživanje 50 odsto, inovacije 30 odsto i društveni uticaj /internet vidljivost/ 20 odsto, saopšteno je iz Univerziteta.

U saopštenju je istaknuto da je Univerzitet u Istočnom Sarajevu u proteklom periodu, zajedno sa svim organizacionim jedinicama, nastavnicima, saradnicima i studentima istraživačima, uradio mnogo na međunarodnoj naučnoj vidljivosti.

U skladu sa Strategijom razvoja i Strategijom internacionalizacije Univerziteta biće nastavljen intenzivan rad na podsticanju naučnoistraživačkih aktivnosti.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Livada 15.07.2020. 00:09
    1. 'uvrstiti u listu' wow.......... ni u prvih 3000 ga nema. 2) biti drugi od mogucih 8 u BiH... valjda nauce dobro studente statistiku
  • Generic placeholder image
    Žarko 20.05.2020. 12:15
    Ajd svaka čast na uspjehu ali je tekst i naslov na nivou tabloidnog senzacionalizma
Povezane vijesti
Održana svečana akademija povodom 32 godine postojanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu (FOTO) Održana svečana akademija povodom 32 godine postojanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Svečana akademija povodom 32 godine postojanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu Svečana akademija povodom 32 godine postojanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu
Svečana akademija povodom 32 godine postojanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu Svečana akademija povodom 32 godine postojanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Slani mafini
    8h 19m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    10h 14m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    8h 8m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    21h 17m
    3
  • Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
    9h 27m
    0