Univerzitet u Istočnom Sarajevu ostvario napredak od 219 mjesta na Vebometriks rang-listi

08.08.2022. 13:28
0
IZVOR: katera.news

Univerzitet u Istočnom Sarajevu, prema najnovijim podacima svjetske Vebometriks rang-liste univerziteta, ostvario je napredak od 219 mjesta.

Prema izvještaju iz jula 2022. godine, Univerzitet u Istočnom Sarajevu je zadržao treće mjesto na listi univerziteta iz BiH, dok se na svjetskom nivou nalazi na 3223. mjestu.

Ovo je do sada najbolja pozicija koju je Univerzitet ostvario na Vebometriks rang-listi za od kada je prvi put uvršten, posebno kada se uzme u obzir da je rangiranje obuhvatilo više od 31.000 univerziteta.

Poboljšanje pozicije Univerziteta rezultat je velike posvećenosti i rada svih zaposlenih nastavnika i saradnika na Univerzitetu, posebno u oblasti nauke i istraživanja, saopšteno je sa ovog univerziteta.

Prilikom rangiranja se u obzir uzimaju tri indikatora: vidljivost univerziteta (50% ranga, odnosi se na broj eksternih linkova univerziteta), otvorenost (10% ranga; odnosi se na citiranost istraživača) i izvrsnost u naučnoistraživačkom radu (40% ranga, odnosi se na citiranost naučno-istraživačkih radova).

Komentari 0
Povezane vijesti
Univerzitet u Istočnom Sarajevu na prvom mjestu univerziteta u BIH prema izvještaju SCImago Institutions Rankings Univerzitet u Istočnom Sarajevu na prvom mjestu univerziteta u BIH prema izvještaju SCImag...
Veliko interesovanje srednjoškolaca istočne i Stare Hercegovine Veliko interesovanje srednjoškolaca istočne i Stare Hercegovine
Konkurs za upis studenata 12. juna Konkurs za upis studenata 12. juna
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    13h 53m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    15h 8m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    20h 59m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    19h 26m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    21h 18m
    0