Upriličen prijem za 78 brucoša na Elektrotehničkom fakultetu (FOTO)

01.10.2024. 09:12
1
IZVOR: katera.news

Na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je, povodom početka akademske godine, upriličen prijem za 78 brucoša.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Božidar Popović istakao je da je i ove godine zabilježen povećan broj upisanih studenata.

- To je veoma bitno. Popunili smo kvotu na Informatici, smjeru na kojem je upisano 35 studenata. Na Automatici su upisana 24 studenta, na Elektroenergetici 19 studenata – rekao je on.

Slika

Foto: katera.news

Kako kaže, danas počinju predavanja za 31 generaciju studenata koji se upisuju poslije ponovnog početka rada ovog fakulteta.

Slika

Foto: katera.news

Popović ističe da je na studentima samo da uče, a profesori su tu za njih da im pomognu.

- Potrebno je da postave sebi cilj – završavanje fakulteta, a mi smo tu da im na tom putu pomognemo. Svaki profesor treba da za cilj ima uručivanje studentima diplomu nakon četiri godine studiranja i da ga učenik prestine u znanju – rekao je on.

Anastasija Boljak iz Istočnog Sarajeva ističe da joj se želja za upisivanjem ovog fakulteta javila još u osnovnoj školi, kada je, kako kaže, držala dodatnu nastavu iz informatike.

Slika

Foto: katera.news

Da želi da upiše ovaj fakultet u osnovnoj školi je znao i Bogdan Vučković iz Herceg Novog.

- Interesovanje za elektrotehniku mi je donio otac, koji se bavi kućnim instalacijama i sličnim poslovima. Odlučio sam da probam upisati Elektrotehnički fakultet u Istočnom Sarajevu, čuo sam da je riječ o dobrom fakultetu i nadam se da ću ispuniti i svoja, ali i očekivanja svojih roditelja – naveo je Vučković.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    simke 01.10.2024. 10:29
    dobrodošli u zamak žderomil, uvek ima mesta za pridošlice
Povezane vijesti
Šumarski tehničari postaju njegovatelji Šumarski tehničari postaju njegovatelji
Gran-pri festivala u Istočnom Sarajevu za predstavu „Palčica“ Gran-pri festivala u Istočnom Sarajevu za predstavu „Palčica“
Odigrane četiri predstave, sutra zatvaranje festivala u Istočnom Sarajevu Odigrane četiri predstave, sutra zatvaranje festivala u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Prije 32 godine formirana legendarna Srpska garda Ilidža (FOTO)
    2h 18m
    0
  • Preminuo primarijus doktor Momir Janković
    20h 41m
    1
  • Željko Pržulj - "Sami na svijetu" (odlomak)
    23h 5m
    0
  • Milan Rakić, pjesnik, diplomata i tajni agent: Volio je dvije žene i oslobodio Kosovo
    23h 19m
    0
  • Duška Aleksić: "Polomljen mi je nos, suprug ima teške povrede glave i stomaka"
    22h 8m
    0