Уприличен пријем за 78 бруцоша на Електротехничком факултету (ФОТО)

01.10.2024. 09:12
1
ИЗВОР: katera.news

На Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву данас је, поводом почетка академске године, уприличен пријем за 78 бруцоша.

Декан Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву Божидар Поповић истакао је да је и ове године забиљежен повећан број уписаних студената.

- То је веома битно. Попунили смо квоту на Информатици, смјеру на којем је уписано 35 студената. На Аутоматици су уписана 24 студента, на Електроенергетици 19 студената – рекао је он.

Слика

Фото: katera.news

Како каже, данас почињу предавања за 31 генерацију студената који се уписују послије поновног почетка рада овог факултета.

Слика

Фото: katera.news

Поповић истиче да је на студентима само да уче, а професори су ту за њих да им помогну.

- Потребно је да поставе себи циљ – завршавање факултета, а ми смо ту да им на том путу помогнемо. Сваки професор треба да за циљ има уручивање студентима диплому након четири године студирања и да га ученик престине у знању – рекао је он.

Анастасија Бољак из Источног Сарајева истиче да јој се жеља за уписивањем овог факултета јавила још у основној школи, када је, како каже, држала додатну наставу из информатике.

Слика

Фото: katera.news

Да жели да упише овај факултет у основној школи је знао и Богдан Вучковић из Херцег Новог.

- Интересовање за електротехнику ми је донио отац, који се бави кућним инсталацијама и сличним пословима. Одлучио сам да пробам уписати Електротехнички факултет у Источном Сарајеву, чуо сам да је ријеч о добром факултету и надам се да ћу испунити и своја, али и очекивања својих родитеља – навео је Вучковић.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    симке 01.10.2024. 10:29
    добродошли у замак ждеромил, увек има места за придошлице
Повезане вијести
Шумарски техничари постају његоватељи Шумарски техничари постају његоватељи
Гран-при фестивала у Источном Сарајеву за представу „Палчица“ Гран-при фестивала у Источном Сарајеву за представу „Палчица“
Одигране четири представе, сутра затварање фестивала у Источном Сарајеву Одигране четири представе, сутра затварање фестивала у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Прије 32 године формирана легендарна Српска гарда Илиџа (ФОТО)
    2h 2m
    0
  • Преминуо примаријус доктор Момир Јанковић
    20h 25m
    1
  • Жељко Пржуљ - "Сами на свијету" (одломак)
    22h 49m
    0
  • Милан Ракић, пјесник, дипломата и тајни агент: Волио је двије жене и ослободио Косово
    23h 3m
    0
  • Душка Алексић: "Поломљен ми је нос, супруг има тешке повреде главе и стомака"
    21h 52m
    0