Uroš Gutić, kandidat Atletskog saveza Republike Srpske: Bronza ukras sezone

30.11.2023. 15:37
0
IZVOR: glassrpske.com

Iza atletičara Uroša Gutića je sjajna sezona u kojoj je obarao rekorde, osvajao titule šampiona i medalje. Kao nagrada za dobre rezultate stigla je i nominacija Atletskog saveza i kandidatura za najboljeg sportistu Republike Srpske u 69. izboru “Glasa Srpske”.

Protekle sezone atletičar iz Nevesinja može da se pohvali osvojenom medaljom na Balkanskom prvenstvu u Kraljevu, gdje je kao član reprezentacije BiH došao do bronze u vremenu 8:41.38. Pored toga atletičar Borca je na takmičenjima u Zenici i Kraljevu oborio rekorde Republike Srpske na 3.000 i 5.000 metara, čime je potvrdio svoju sjajnu formu i krunisao naporan rad tokom pripremnog perioda.

- Ova nominacija za najboljeg sportistu Republike Srpske mi je kruna sezone i priznanje za sve ostvareno u ovoj godini. Prezadovoljan sam sezonom i naporan rad iz proteklih godina je došao na naplatu. Medalja na Balkanijadi mi je najznačajniji rezultat i puno mi znači. Nakon nekoliko godina atletičar iz Republike Srpske je osvojio medalju na ovom takmičenju i uz Mesuda Pezera sam jedini iz BiH koji se domogao pobjedničkog postolja. Takođe ove godine oborio sam rekorde Republike Srpske na 3.000 (8:16.44) i 5.000 metara (14:44.22) i tu su rezultati kojima mogu da budem prezadovoljan - istakao je Uroš Gutić.

Pored toga Gutić je osvojio titule šampiona BiH te Republike Srpske na 3.000 i 5.000 metara, a osvojio je i sedmo mjesto na Evropskim olimpijskim igrama u Krakovu. Atletičar iz Nevesinja je pobjednik i brojnih uličnih trka, kao i kros takmičenja.

Između ostalog atletičar Borca je slavio i na trkama u Elbasanu (Albanija), Ćupriji, Kosijeriću, Beogradu, Brodu, Valjevu, Nikšiću, Aranđelovcu, Bačkoj Topoli, Bečeju i još mnogima. Brojna su i druga i treća mjesta osvojena na ovim takmičenjima.

- Imao sam zaista veliki broj trka i napornu, ali i veoma uspješnu, sezonu. Teško je zaista sjetiti se svih uspjeha. Što se tiče pobjeda na uličnim trkama najznačajnija mi je bila ona u Ćupriji kod Dragana Zdravkovića. Tu učestvuju najbolji trkači sa Balkana i konkurencija je bila zaista žestoka. Ove godine među takmičarima bio je i Marino Boludek iz Hrvatske, inače učesnik Svjetskog prvenstva u Budimpešti. Takođe drage su mi pobjede u Beogradu, ali i neke trke gdje sam bio drugi ili treći poput Temišvara, gdje su nastupili sjajni atletičari - dodao je Gutić.

Lov na rekorde

Uroš Gutić planira da nastavi da popravlja svoje rezultate u narednoj sezoni.

- Volio bih da i iduća sezona bude ovoliko uspješna i da ponovim uspjehe. Siguran sam da mogu da popravim svoje rekorde na 3.000 i 5.000 metara. U republici Srpskoj, a do kraja godine ću pokušati popraviti rekord u dvorani. Neki dugoročni cilj narednih sezona je da pokušam oboriti rekorde BiH. Trebaće još rada da oni budu nadmašeni u narednim godinama i želja je da svake godine ostvarujem što bolje rezultate - izjavio je Gutić.

Piše: Darko Dragičević

Komentari 0
Povezane vijesti
Uroš Gutić i Sara Tomić pobjednici "Ulične trke kroz Foču" Uroš Gutić i Sara Tomić pobjednici "Ulične trke kroz Foču"
Najčitanije
  • Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
    14h 24m
    5
  • Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
    14h 6m
    0
  • Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom
    15h 0m
    7
  • Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
    11h 55m
    0
  • Premješteni posmrtni ostaci Bate Živojinovića iz Aleje zaslužnih građana
    10h 57m
    0