Урош Гутић, кандидат Атлетског савеза Републике Српске: Бронза украс сезоне

30.11.2023. 15:37
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Иза атлетичара Уроша Гутића је сјајна сезона у којој је обарао рекорде, освајао титуле шампиона и медаље. Као награда за добре резултате стигла је и номинација Атлетског савеза и кандидатура за најбољег спортисту Републике Српске у 69. избору “Гласа Српске”.

Протекле сезоне атлетичар из Невесиња може да се похвали освојеном медаљом на Балканском првенству у Краљеву, гдје је као члан репрезентације БиХ дошао до бронзе у времену 8:41.38. Поред тога атлетичар Борца је на такмичењима у Зеници и Краљеву оборио рекорде Републике Српске на 3.000 и 5.000 метара, чиме је потврдио своју сјајну форму и крунисао напоран рад током припремног периода.

- Ова номинација за најбољег спортисту Републике Српске ми је круна сезоне и признање за све остварено у овој години. Презадовољан сам сезоном и напоран рад из протеклих година је дошао на наплату. Медаља на Балканијади ми је најзначајнији резултат и пуно ми значи. Након неколико година атлетичар из Републике Српске је освојио медаљу на овом такмичењу и уз Месуда Пезера сам једини из БиХ који се домогао побједничког постоља. Такође ове године оборио сам рекорде Републике Српске на 3.000 (8:16.44) и 5.000 метара (14:44.22) и ту су резултати којима могу да будем презадовољан - истакао је Урош Гутић.

Поред тога Гутић је освојио титуле шампиона БиХ те Републике Српске на 3.000 и 5.000 метара, а освојио је и седмо мјесто на Европским олимпијским играма у Кракову. Атлетичар из Невесиња је побједник и бројних уличних трка, као и крос такмичења.

Између осталог атлетичар Борца је славио и на тркама у Елбасану (Албанија), Ћуприји, Косијерићу, Београду, Броду, Ваљеву, Никшићу, Аранђеловцу, Бачкој Тополи, Бечеју и још многима. Бројна су и друга и трећа мјеста освојена на овим такмичењима.

- Имао сам заиста велики број трка и напорну, али и веома успјешну, сезону. Тешко је заиста сјетити се свих успјеха. Што се тиче побједа на уличним тркама најзначајнија ми је била она у Ћуприји код Драгана Здравковића. Ту учествују најбољи тркачи са Балкана и конкуренција је била заиста жестока. Ове године међу такмичарима био је и Марино Болудек из Хрватске, иначе учесник Свјетског првенства у Будимпешти. Такође драге су ми побједе у Београду, али и неке трке гдје сам био други или трећи попут Темишвара, гдје су наступили сјајни атлетичари - додао је Гутић.

Лов на рекорде

Урош Гутић планира да настави да поправља своје резултате у наредној сезони.

- Волио бих да и идућа сезона буде оволико успјешна и да поновим успјехе. Сигуран сам да могу да поправим своје рекорде на 3.000 и 5.000 метара. У републици Српској, а до краја године ћу покушати поправити рекорд у дворани. Неки дугорочни циљ наредних сезона је да покушам оборити рекорде БиХ. Требаће још рада да они буду надмашени у наредним годинама и жеља је да сваке године остварујем што боље резултате - изјавио је Гутић.

Пише: Дарко Драгичевић

Коментари 0
Повезане вијести
Урош Гутић и Сара Томић побједници "Уличне трке кроз Фочу" Урош Гутић и Сара Томић побједници "Уличне трке кроз Фочу"
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    8h 15m
    8
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    23h 45m
    0
  • Џудо савез Републике Српске: Редовна Скупштина 4. јуна на Јахорини
    22h 59m
    0
  • На Васкршњем базару прикупљено 2.820 КМ
    23h 16m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    10h 46m
    0