Uručena donacija Bolnici ,,Srbija“ i Domu za starija lica u Istočnom Sarajevu

26.02.2020. 13:02
0
IZVOR: Srna

Crveni krst Republike Srpske danas je Bolnici „Srbija“ i Domu za starija lica u Istočnom Sarajevu donirao ukupno 175 kompleta posteljina vrijednih 3.640 KM.

Generalni sekretar Crvenog krsta Đoko Mihajlović rekao je novinarima da su donacije realizovane iz sopstvenih sredstava koja je Crveni krst uštedio.

- Mi smo na našem Republičkom odboru donijeli odluku da pomognemo bolnicama i ustanovama u Republici Srpskoj, kako bi uslovi za boravak u njima bili prijatniji i udobniji. Ovim skromnim poklonom želimo da opravdamo našu misiju - naglasio je Mihajlović.

On je istakao da je u Republici Srpskoj obuhvaćeno 29 ustanova kojima će Crveni krst donirati posteljine i ostalu opremu, za šta je obezbijeđeno 65.000 KM.

Nebojša Šešlija, direktor Bolnice „Srbija“ kojoj je donirano 100 posteljina, zahvalio je Crvenom krstu Srpske na veoma korisnoj donaciji, navodeći da su posteljine neophodne za nesmetan rad ove ustanove jer je riječ o potrošnom materijalu za koji ova ustanova mora da izdvaja znatna finansijska sredstva.

Zahvalivši za daniranje 75 posteljina, direktor Doma za starija lica Istočno Sarajevo Miljan Sladoje naglasio je da ova ustanova ima redovnu i plodonosnu saradnju sa Crvenim krstom.

Komentari 0
Povezane vijesti
Krađa u drogeriji u Istočnoj Ilidži Krađa u drogeriji u Istočnoj Ilidži
Istočna Ilidža: Besplatni udžbenici za učenike od petog do devetog razreda Istočna Ilidža: Besplatni udžbenici za učenike od petog do devetog razreda
Pripadnici policije iz Istočnog Sarajeva daruju krv Pripadnici policije iz Istočnog Sarajeva daruju krv
Najčitanije
 • Bager udario biciklistu, čovjek stradao na mjestu
  19h 18m
  0
 • MUP Srpske uvodi novu praksu za plaćanje kazni
  18h 5m
  0
 • Nepoznati detalji iz života Stevana Kalembera
  10m
  0
 • Krao po plažama u Budvi, pao u policijskoj zasjedi
  14h 15m
  0
 • Uhapšeno sedam osoba, zaplijenjeno oko 20 kilograma marihuane
  17h 9m
  0