Uspješno transportovana dva pacijenta, jedan u Beograd, drugi na UKC

26.09.2023. 17:18
0
IZVOR: srna.rs

Dva pacijenta transportovana su danas Helikopterskim servisom Republike Srpske, jedan iz Banjaluke u Klinički centar Srbije, a drugi iz Foče u Univerzitetski klinički centar /UKC/ Republike Srpske u Banjaluku, izjavio je Srni direktor ovog servisa Boban Kusturić.

Kusturić je naveo da je u prvom vazdušnom medicinskom transportu pacijent Đ.B. /26/ transportovan iz UKC-a u Kliniku za digestivnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije radi nastavka liječenja usljed korozivnih povreda digestivnog trakta.

Nakon što je pacijent prevezen u Beograd, odatle su se pripadnici službe za vazdušni medicinski transport uputili za Foču kako bi transportovali još jednog pacijenta.

Kusturić je rekao da je riječ o pacijentu S.G. /56/ koji je upućen iz Bolnice Foča na dalje liječenje u UKC Republike Srpske zbog zadobijenih povreda grudnog koša i rebara u saobraćajnoj nesreći.

Prema njegovim riječima, sa današnja dva uspješno izvršena, dostigli su broj od 63 vazdušna medicinska transporta u ovoj godini.

Komentari 0
Povezane vijesti
Trudnica hitno prevezena helikopterom iz Trebinja u UKC Srpske Trudnica hitno prevezena helikopterom iz Trebinja u UKC Srpske
Transportovan pacijent iz Bolnice "Srbija" u UKC u Banjaluci Transportovan pacijent iz Bolnice "Srbija" u UKC u Banjaluci
Izvršen veoma zahtjevan i komplikovan transport novorođenčeta iz Sarajeva u Beograd (FOTO) Izvršen veoma zahtjevan i komplikovan transport novorođenčeta iz Sarajeva u Beograd (FOTO)
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    1h 14m
    8
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    21h 23m
    3
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    22h 28m
    4
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    16h 11m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    12h 25m
    0