Uspostavljena redovna avio-linija Sarajevo - Frankfurt

03.05.2021. 14:00
0
IZVOR: Nezavisne

Kompanija Lufthansa obavila je danas prvi let na relaciji Frankfurt – Sarajevo – Frankfurt. Riječ je o povezanosti Sarajeva sa glavnim čvorištem Lufthanse u Njemačkoj.

Ova kompanija će na ovoj relaciji, u maju mjesecu, letjeti do četiri puta sedmično iz / za Sarajevo, avionom tipa Airbus A319. Već od juna ove godine planirano je do sedam letova sedmično.

- Uspostavom ovih letova za Sarajevo, Lufthansa Grupacija će svojim putnicima širom svijeta ponuditi bolje veze sa Bosnom i Hercegovinom. Bitno je napomenuti da LH Grupacija na ovaj način dopunjuje već postojeće veze Austrian Airlinesa za Sarajevo iz Beča ali istovremeno nudi mogućnost putnicima iz Bosne i Hercegovine da iskoriste sve prednosti svjetske mreže Lufthansa Grupacije - saopšteno je.

Zbog negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom virusa korona, pogotovo u sektoru avijacije, sve aviokompanije svakodnevno preispituju poslovne aktivnosti i prilagođavaju ih aktuelnoj situaciji.

- Svjesni te činjenice ali i zahtjeva i očekivanja korisnika usluga, Međunarodni aerodrom Sarajevo kontinuirano preduzima aktivnosti u pravcu da se aviooperacije održe, prošire i povećaju, što važi i za letove Lufthansa Grupacije - navode iz aerodroma u Sarajevu, prenosi "N1".

Komentari 0
Povezane vijesti
Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu
Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    20h 28m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    22h 1m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    18h 27m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    20h 40m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    11h 9m
    3