Успостављена редовна авио-линија Сарајево - Франкфурт

03.05.2021. 14:00
0
ИЗВОР: Nezavisne

Компанија Lufthansa обавила је данас први лет на релацији Франкфурт – Сарајево – Франкфурт. Ријеч је о повезаности Сарајева са главним чвориштем Lufthanse у Њемачкој.

Ова компанија ће на овој релацији, у мају мјесецу, летјети до четири пута седмично из / за Сарајево, авионом типа Airbus А319. Већ од јуна ове године планирано је до седам летова седмично.

- Успоставом ових летова за Сарајево, Lufthansa Групација ће својим путницима широм свијета понудити боље везе са Босном и Херцеговином. Битно је напоменути да LH Групација на овај начин допуњује већ постојеће везе Austrian Airlinesa за Сарајево из Беча али истовремено нуди могућност путницима из Босне и Херцеговине да искористе све предности свјетске мреже Lufthansa Групације - саопштено је.

Због негативних ефеката проузрокованих пандемијом вируса корона, поготово у сектору авијације, све авиокомпаније свакодневно преиспитују пословне активности и прилагођавају их актуелној ситуацији.

- Свјесни те чињенице али и захтјева и очекивања корисника услуга, Међународни аеродром Сарајево континуирано предузима активности у правцу да се авиооперације одрже, прошире и повећају, што важи и за летове Lufthansa Групације - наводе из аеродрома у Сарајеву, преноси "N1".

Коментари 0
Повезане вијести
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Најчитаније
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    19h 51m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    20h 56m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    14h 39m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    15h 45m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    10h 53m
    0