Uz regionalni put Bratunac-Potočari-Srebrenica postavljene fotografije više od 600 ubijenih Srba (FOTO/VIDEO)

05.07.2024. 20:09
10
IZVOR: rtrs.tv

Uz regionalni put Bratunac-Potočari- Srebrenica postavljene fotografije više od 600 ubijenih Srba iz srednjeg Podrinja.

Fotografije su postavili potomci nastradalih i predstavnici organizacije porodica poginulih iz Srebrenice i Bratunca.

Slika

Foto: rtrs.tv

Fotografije ubijenih žena, djece, civila postavljen je pored puta iz Bratunca ka Srebrenici s ciljem da se prikaže istina o srpskom stradanju.

rtrs.tv

Na ovim fotografijama su roditelji i brat Brane Vučetića, koji su zvjeski ubijeni u Bjelovcu u decembru 1992. godine. Da li će neko iz međunardone zajednice vidjeti i čuti za njegov vapaj?

Ambasadori zapadnih zemalja ne žele da dođu u Bratunac na srpska stratišta ali će doći u Potočare da odaju počast bošnjačkim žrtvama.

- Zato smo postavili ove fotografije pored puta kako bi ih upravo oni koji su godinama pred srpskim žrtvama zatvarali oči, i vidjeli - kaže predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić.

Slika

Foto: rtrs.tv

Sutra će u Bratuncu biti obilježena Centralna manifestacija, odnosno 32. godišnjica stradanja 3267 Srba srednjeg Podrinja. Pomen, kojem će prisustvovati porodice žrtava, brojni građani, te zvaničnici Srpske i Srbije, služiće patrijarh Porfirije.

Ministar Danijel Egić ne očekuje da će neko iz međunarodne zajednice sutra doći u Bratunac na komemoraciju srpskim žrtvama, jer bi time, kaže, negirali sve što su do sada radili protiv srpskog naroda, odnosno narativ da su zločini počinjeni samo nad muslimanima u BiH.

Komentari 10
  • Generic placeholder image
    Skijaš 07.07.2024. 12:09
    Realisto ti lijepo otiđi tamo, predstavi se pa pomozi ljudima oko kopiranja kad već toliko brineš. Možeš im predložiti i neki drugi način da skrenu pažnju na svoje poklane rođake. Smisli nešto da se ne uvrijede njihovi dželati koji još slobodno pogane ovaj svijet i koje slavite. Smisli nešto da se ne uvrijede ni ostali muslimani koje ove slike provociraju i koji se ne ograđuju od ovih zločina.
  • Generic placeholder image
    Srboljub 07.07.2024. 11:29
    Ovo ture pokazuje pravo lice monstruma. Svaki Srbin treba da vidi kako se prosječno ture prvo pretvara da se brine za srpski standard ljudska prava, da bi nakon razobličavanja pokazao svoju genetsku monstruoznost. Svako ko se na takav način odnosi prema tuđim žrtvama jeste potencijalni zločinac. I nemoj zaboraviti ture, prvo se nad ovima na fotografijama izvršio pokolj, tek onda su komšije-zločinci dobili šerbe i hurmašice, kako ti reče.
  • Generic placeholder image
    Realista 07.07.2024. 09:52
    Od pasjaluka neznaju šta će nego samo provociranje i sipanje soli na rane...ovo je organizovana i smišljena pakost...ti mještani nit znaju iskopirat sliku na kopir aparatu nego se to radi smišljeno,samo da se tenzije podižu
  • Generic placeholder image
    Skijaš 06.07.2024. 23:42
    Brate bivši Realisto vidiš li da ljudi kače slike na ograde od svojih dvorišta? Otiđi ti pa im reci da to nije srpska zemlja i skini ih.
  • Generic placeholder image
    Realista 06.07.2024. 21:07
    Nije to "srpska zemlja"...u toj MZ su bili muslimani većina...nisi znao da se u ratu gine? Pa ne možeš udarit na komšiju i očekivat šerbe i hurmašice
  • Generic placeholder image
    Skijaš 06.07.2024. 14:44
    Šta te briga kako mi pominjemo svoje žrtve i obilježavamo godišnjice? Slike ubijenih Srba postavili Srbi na svojoj srpskoj zemlji i to je za neke provokacija. Samo pokazujete da nemate ni gram želje za suživot i da vam smeta što postojimo. E pa postojimo.
    I pamtimo...
  • Generic placeholder image
    Realista 06.07.2024. 05:34
    Skijaš,mogao si šta smislenije napisat...ovog kretena Osmanoljuba neću ni komentarisati
  • Generic placeholder image
    Skijaš 06.07.2024. 01:47
    Još bi da uređuju šta da radimo u svojoj kući. Imaš svojih 20ak posto i tamo maršalaj kako hoćeš, briga me.
  • Generic placeholder image
    Srboljub 05.07.2024. 22:21
    Oj ture, jesu li Potočari provokacija?! Kako bi nazvali mezarje živim ljudima u Potočarima?! Za tebe su srpske žrtve zelenih zločinaca provokacija?! Takvo razmišljanje može imati samo monstrum, a sa monstrumima se može pričati samo preko Eufrata.
  • Generic placeholder image
    Realista 05.07.2024. 21:11
    Provokacija bez potrebe...valjda ne znaju ništa pametnije
Povezane vijesti
Spomenik „Beli anđeo“ simbol vaskrsenja sarajevskih Srba iz uništenja (FOTO) Spomenik „Beli anđeo“ simbol vaskrsenja sarajevskih Srba iz uništenja (FOTO)
U subotu parastos za 49 poginulih iz Fakovića U subotu parastos za 49 poginulih iz Fakovića
Danas otkrivanje i osveštanje spomenika “Beli anđeo” u Istočnom Novom Sarajevu Danas otkrivanje i osveštanje spomenika “Beli anđeo” u Istočnom Novom Sarajevu
Najčitanije
  • Obilježavanje Dana učitelj(ic)a - 5. oktobar
    11h 22m
    0
  • Katastrofa na putu Jablanica - Mostar: U potpunosti nestala cesta kod Komadinovog vrela
    11h 30m
    0
  • Spašen dječak kojem su roditelji poginuli na licu mjesta
    4h 50m
    0
  • Nevrijeme odnijelo krov, šteta velika
    13h 11m
    0
  • Zemljotres u BiH
    14h 57m
    0