Уз регионални пут Братунац-Поточари-Сребреница постављене фотографије више од 600 убијених Срба (ФОТО/ВИДЕО)

05.07.2024. 20:09
10
ИЗВОР: rtrs.tv

Уз регионални пут Братунац-Поточари- Сребреница постављене фотографије више од 600 убијених Срба из средњег Подриња.

Фотографије су поставили потомци настрадалих и представници организације породица погинулих из Сребренице и Братунца.

Слика

Фото: rtrs.tv

Фотографије убијених жена, дјеце, цивила постављен је поред пута из Братунца ка Сребреници с циљем да се прикаже истина о српском страдању.

rtrs.tv

На овим фотографијама су родитељи и брат Бране Вучетића, који су звјески убијени у Бјеловцу у децембру 1992. године. Да ли ће неко из међунардоне заједнице видјети и чути за његов вапај?

Амбасадори западних земаља не желе да дођу у Братунац на српска стратишта али ће доћи у Поточаре да одају почаст бошњачким жртвама.

- Зато смо поставили ове фотографије поред пута како би их управо они који су годинама пред српским жртвама затварали очи, и видјели - каже предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић.

Слика

Фото: rtrs.tv

Сутра ће у Братунцу бити обиљежена Централна манифестација, односно 32. годишњица страдања 3267 Срба средњег Подриња. Помен, којем ће присуствовати породице жртава, бројни грађани, те званичници Српске и Србије, служиће патријарх Порфирије.

Министар Данијел Егић не очекује да ће неко из међународне заједнице сутра доћи у Братунац на комеморацију српским жртвама, јер би тиме, каже, негирали све што су до сада радили против српског народа, односно наратив да су злочини почињени само над муслиманима у БиХ.

Коментари 10
  • Generic placeholder image
    Skijaš 07.07.2024. 12:09
    Realisto ti lijepo otiđi tamo, predstavi se pa pomozi ljudima oko kopiranja kad već toliko brineš. Možeš im predložiti i neki drugi način da skrenu pažnju na svoje poklane rođake. Smisli nešto da se ne uvrijede njihovi dželati koji još slobodno pogane ovaj svijet i koje slavite. Smisli nešto da se ne uvrijede ni ostali muslimani koje ove slike provociraju i koji se ne ograđuju od ovih zločina.
  • Generic placeholder image
    Srboljub 07.07.2024. 11:29
    Ovo ture pokazuje pravo lice monstruma. Svaki Srbin treba da vidi kako se prosječno ture prvo pretvara da se brine za srpski standard ljudska prava, da bi nakon razobličavanja pokazao svoju genetsku monstruoznost. Svako ko se na takav način odnosi prema tuđim žrtvama jeste potencijalni zločinac. I nemoj zaboraviti ture, prvo se nad ovima na fotografijama izvršio pokolj, tek onda su komšije-zločinci dobili šerbe i hurmašice, kako ti reče.
  • Generic placeholder image
    Realista 07.07.2024. 09:52
    Od pasjaluka neznaju šta će nego samo provociranje i sipanje soli na rane...ovo je organizovana i smišljena pakost...ti mještani nit znaju iskopirat sliku na kopir aparatu nego se to radi smišljeno,samo da se tenzije podižu
  • Generic placeholder image
    Skijaš 06.07.2024. 23:42
    Brate bivši Realisto vidiš li da ljudi kače slike na ograde od svojih dvorišta? Otiđi ti pa im reci da to nije srpska zemlja i skini ih.
  • Generic placeholder image
    Realista 06.07.2024. 21:07
    Nije to "srpska zemlja"...u toj MZ su bili muslimani većina...nisi znao da se u ratu gine? Pa ne možeš udarit na komšiju i očekivat šerbe i hurmašice
  • Generic placeholder image
    Skijaš 06.07.2024. 14:44
    Šta te briga kako mi pominjemo svoje žrtve i obilježavamo godišnjice? Slike ubijenih Srba postavili Srbi na svojoj srpskoj zemlji i to je za neke provokacija. Samo pokazujete da nemate ni gram želje za suživot i da vam smeta što postojimo. E pa postojimo.
    I pamtimo...
  • Generic placeholder image
    Realista 06.07.2024. 05:34
    Skijaš,mogao si šta smislenije napisat...ovog kretena Osmanoljuba neću ni komentarisati
  • Generic placeholder image
    Skijaš 06.07.2024. 01:47
    Još bi da uređuju šta da radimo u svojoj kući. Imaš svojih 20ak posto i tamo maršalaj kako hoćeš, briga me.
  • Generic placeholder image
    Srboljub 05.07.2024. 22:21
    Oj ture, jesu li Potočari provokacija?! Kako bi nazvali mezarje živim ljudima u Potočarima?! Za tebe su srpske žrtve zelenih zločinaca provokacija?! Takvo razmišljanje može imati samo monstrum, a sa monstrumima se može pričati samo preko Eufrata.
  • Generic placeholder image
    Realista 05.07.2024. 21:11
    Provokacija bez potrebe...valjda ne znaju ništa pametnije
Повезане вијести
Споменик „Бели анђео“ симбол васкрсења сарајевских Срба из уништења (ФОТО) Споменик „Бели анђео“ симбол васкрсења сарајевских Срба из уништења (ФОТО)
У суботу парастос за 49 погинулих из Факовића У суботу парастос за 49 погинулих из Факовића
Данас откривање и освештање споменика “Бели анђео” у Источном Новом Сарајеву Данас откривање и освештање споменика “Бели анђео” у Источном Новом Сарајеву
Најчитаније
  • Обиљежавање Дана учитељ(иц)а - 5. октобар
    11h 58m
    0
  • Катастрофа на путу Јабланица - Мостар: У потпуности нестала цеста код Комадиновог врела
    12h 6m
    0
  • Спашен дјечак којем су родитељи погинули на лицу мјеста
    5h 26m
    0
  • Невријеме однијело кров, штета велика
    13h 47m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    15h 33m
    0