Vanredno u 52 opštine i grada u Srbiji

17.06.2023. 09:27
0
IZVOR: Tanjug

Zbog bujičnih poplava izazvanih obilnom i dugograjnom kišom u Srbiji je vanredna situacija proglašena u 52 grada i opštine, a evakuisano je više od 200 ljudi.

Načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije Nedeljko Gagić rekao je da je od početka obilnih padavina, 26. maja do danas evakuisano ukupno 295 lica koja su bila ugrožena, a za posljednja 24 časa 217 osoba, što iz domova, što iz vozila koja su bila zaglavljena u bujičnim poplavama.

Gagić je rekao da se većina evakuisanih brzo i vraćala svojim kućama, po prolasku poplavnog talasa i da su počeli sa saniranjem posljedica.

Tokom posljednjih nekoliko dana oštećeni su putevi, voda je nosila mostove i pokrenula klizišta i odrone, bujičnih poplava bilo je u skoro svim krajevima centralne i zapadne Srbije, a najkritičnije je u okolini Kraljeva.

Voda je odnijela most na Ibarskoj magistrali u Adranima kod Kraljeva, tako da je saobraćaj na tom dijelu magistrale u prekidu.

U Jagodini, Trsteniku, Brusu, Kosjeriću i Sokobanji došlo je do izlivanja rijeka, a poplavni talas kreće se ka Kuršumliji, Prokuplju i Doljevcu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srbija i Albanija žele zajedničku organizaciju Evropskog prvenstva u fudbalu! Srbija i Albanija žele zajedničku organizaciju Evropskog prvenstva u fudbalu!
NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
Utopio se otac devetoro djece Utopio se otac devetoro djece
Najčitanije
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    13h 29m
    0
  • Program proslave slave Hrama Svetog Vasilija Ostroškog
    23h 33m
    0
  • Veliki uspjeh našeg tenisera Nikole Golijanina
    21h 0m
    0
  • Najavljeni prekidi električne energije
    53m
    0
  • Nađa Rudakijević, učenica OŠ „Petar Petrović Njegoš“, nagrađena na likovnom konkursu Crvenog krsta
    20h 18m
    0