Ванредно у 52 општине и града у Србији

17.06.2023. 09:27
0
ИЗВОР: Танјуг

Због бујичних поплава изазваних обилном и дугограјном кишом у Србији је ванредна ситуација проглашена у 52 града и општине, а евакуисано је више од 200 људи.

Начелник Управе за ватрогасно-спасилачке јединице Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије Недељко Гагић рекао је да је од почетка обилних падавина, 26. маја до данас евакуисано укупно 295 лица која су била угрожена, а за посљедња 24 часа 217 особа, што из домова, што из возила која су била заглављена у бујичним поплавама.

Гагић је рекао да се већина евакуисаних брзо и враћала својим кућама, по проласку поплавног таласа и да су почели са санирањем посљедица.

Током посљедњих неколико дана оштећени су путеви, вода је носила мостове и покренула клизишта и одроне, бујичних поплава било је у скоро свим крајевима централне и западне Србије, а најкритичније је у околини Краљева.

Вода је однијела мост на Ибарској магистрали у Адранима код Краљева, тако да је саобраћај на том дијелу магистрале у прекиду.

У Јагодини, Трстенику, Брусу, Косјерићу и Сокобањи дошло је до изливања ријека, а поплавни талас креће се ка Куршумлији, Прокупљу и Дољевцу.

Коментари 0
Повезане вијести
За обнову кућа оштећених у невремену издвојено 544 милиона долара За обнову кућа оштећених у невремену издвојено 544 милиона долара
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    6h 32m
    8
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    22h 2m
    0
  • Џудо савез Републике Српске: Редовна Скупштина 4. јуна на Јахорини
    21h 16m
    0
  • На Васкршњем базару прикупљено 2.820 КМ
    21h 33m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    9h 3m
    0