Vasiljević: Danas vakcinisano 210 građana

30.07.2021. 19:17
0
IZVOR: SRNA

 Koordinator tima za sprovođenje vakcinacije u Domu zdravlja Istočno Sarajevo Danko Vasiljević izjavio je Srni da je danas vakcinisano 210 građana prvom dozom vakcina protiv virusa korona.

On je dodao da je od navednog broja, 15 građana primilo vakcinu "sputnjik ve", sedam "astra zeneka", a ostali "sinofarm".

- Tako da je `sinofarma` ostalo oko 360 doza što je sasvim dovoljno za sljedeću sedmicu, a imamo i vakcinu `sputnjik ve` oko 360 doza. Dakle, sljedeće sedmice nastavljamo sa vakcinacijom građana u periodu o 8.00 do 18.00 časova bez zakazivanja-  izjavio je Vasiljević.

Vasiljević je napomenuo da je relativno zadovoljan odzivom građana na vakcinaciju, mada je odziv, kkao kaže, mogao da bude i veći.

- Ipak i ovim što je do sada urađeno smo zadovoljni, jer do sada je dato oko 5.300 vakcina, a revakcinisano je oko 2.400 građana. Nadam se da će u narednom periodu, imajući u vidu da se građani mogu vakcinisati bez zakazivanja, biti i veći odziv-  dodao je Vasiljević.

Prema njegovim riječima, za vakcinaciju protiv virusa korona se odlučuje i mlađa populacija.

Vasiljević je još jednom ponovio apel građanima da ne slušaju spekulacije u vezi sa vrstama vakcine već da poslušaju stručne ljude iz oblasti medicine i da se blagovremeno prijave za vakcinaciju protiv virusa korona.

On je podsjetio da za vikend neće biti organizovane imunizacije građana, a ovaj proces će biti nastavljen u ponedjeljak, 2. avgusta.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti
Najčitanije
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    22h 11m
    1
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    3h 39m
    5
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    16h 49m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    17h 21m
    0
  • Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
    22h 54m
    0