Васиљевић: Данас вакцинисано 210 грађана

30.07.2021. 19:17
0
ИЗВОР: СРНА

 Координатор тима за спровођење вакцинације у Дому здравља Источно Сарајево Данко Васиљевић изјавио је Срни да је данас вакцинисано 210 грађана првом дозом вакцина против вируса корона.

Он је додао да је од наведног броја, 15 грађана примило вакцину "спутњик ве", седам "астра зенека", а остали "синофарм".

- Тако да је `синофарма` остало око 360 доза што је сасвим довољно за сљедећу седмицу, а имамо и вакцину `спутњик ве` око 360 доза. Дакле, сљедеће седмице настављамо са вакцинацијом грађана у периоду о 8.00 до 18.00 часова без заказивања-  изјавио је Васиљевић.

Васиљевић је напоменуо да је релативно задовољан одзивом грађана на вакцинацију, мада је одзив, ккао каже, могао да буде и већи.

- Ипак и овим што је до сада урађено смо задовољни, јер до сада је дато око 5.300 вакцина, а ревакцинисано је око 2.400 грађана. Надам се да ће у наредном периоду, имајући у виду да се грађани могу вакцинисати без заказивања, бити и већи одзив-  додао је Васиљевић.

Према његовим ријечима, за вакцинацију против вируса корона се одлучује и млађа популација.

Васиљевић је још једном поновио апел грађанима да не слушају спекулације у вези са врстама вакцине већ да послушају стручне људе из области медицине и да се благовремено пријаве за вакцинацију против вируса корона.

Он је подсјетио да за викенд неће бити организоване имунизације грађана, а овај процес ће бити настављен у понедјељак, 2. августа.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    15h 37m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    6h 35m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    15h 1m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    13h 16m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    14h 55m
    0