Vidić: Osloboditi naše studente troškova testiranja na korona virus

11.05.2020. 11:22
0
IZVOR: Katera

Srpska demokratska stranka uputila je inicijativu Vladi Republike Srpske, odnosno Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite i Ministarstvu prosvjete i kulture da se pronađe institucionalni način da naši studenti koji studiraju u Srbiji budu oslobođeni plaćanja komercijalne cijene korona testa – istakao je Zoran Vidić, zamjenik šefa Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

- Neprihvatljivo je da naši studenti moraju da plaćaju komercijalnu cijenu korona testa u iznosu od 200 KM, a svjesni činjenice da predstoje junski i julski ispitni rokovi kada će studenti iz Republike Srpske morati da budu u Srbiji, smatramo da je neophodno rasteretiti naše studente ovog neracionalno velikog troška – naglasio je Vidić.

Vidić kaže da je nekoliko hiljada studenata iz Republike Srpske koji studiraju u Srbiji pogođeno neracionalnom odlukom Instituta za javno zdravstvo RS, te da naši studenti da bi prešli granicu sa Srbijom moraju da plate ovu cijenu korona testa.

- Vlada RS mora hitno donijeti mjere kojim će osloboditi studente troškova testiranja jer pomalo je i smiješno da vlast testove koje je dobila kao donaciju sad pokušava da komercijalizuje i to iz džepova naših studenata – zaključio je Vidić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Poslanici izglasali Nacrt zakona kojim se kriminalizuje kleveta i uvreda Poslanici izglasali Nacrt zakona kojim se kriminalizuje kleveta i uvreda
SDS uskoro predlaže svog potpredsjednika Narodne skupštine SDS uskoro predlaže svog potpredsjednika Narodne skupštine
Pogledajte ko su poslanici u novom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske Pogledajte ko su poslanici u novom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske
Najčitanije
  • Partizan mijenja ime!
    18h 22m
    4
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    1h 27m
    0
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    22h 55m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    20h 29m
    3
  • Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
    21h 35m
    0