Видић: Ослободити наше студенте трошкова тестирања на корона вирус

11.05.2020. 11:22
0
ИЗВОР: Катера

Српска демократска странка упутила је иницијативу Влади Републике Српске, односно Министарству здравља и социјалне заштите и Министарству просвјете и културе да се пронађе институционални начин да наши студенти који студирају у Србији буду ослобођени плаћања комерцијалне цијене корона теста – истакао је Зоран Видић, замјеник шефа Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске.

- Неприхватљиво је да наши студенти морају да плаћају комерцијалну цијену корона теста у износу од 200 КМ, а свјесни чињенице да предстоје јунски и јулски испитни рокови када ће студенти из Републике Српске морати да буду у Србији, сматрамо да је неопходно растеретити наше студенте овог нерационално великог трошка – нагласио је Видић.

Видић каже да је неколико хиљада студената из Републике Српске који студирају у Србији погођено нерационалном одлуком Института за јавно здравство РС, те да наши студенти да би прешли границу са Србијом морају да плате ову цијену корона теста.

- Влада РС мора хитно донијети мјере којим ће ослободити студенте трошкова тестирања јер помало је и смијешно да власт тестове које је добила као донацију сад покушава да комерцијализује и то из џепова наших студената – закључио је Видић.

Коментари 0
Повезане вијести
Посланици изгласали Нацрт закона којим се криминализује клевета и увреда Посланици изгласали Нацрт закона којим се криминализује клевета и увреда
СДС ускоро предлаже свог потпредсједника Народне скупштине СДС ускоро предлаже свог потпредсједника Народне скупштине
Погледајте ко су посланици у новом сазиву Народне скупштине Републике Српске Погледајте ко су посланици у новом сазиву Народне скупштине Републике Српске
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    12h 48m
    12
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    11h 32m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    6h 17m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    3h 16m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    23h 59m
    0