U okviru stambenog programa aktivno više od 1.000 gradilišta

09.11.2021. 16:37
0
IZVOR: SRNA

Kroz Regionalni stambeni program u BiH do sada je izgrađeno oko 2.000 stambenih jedinica, a trenutno je otvoreno više od 1.000 gradilišta u gotovo svim lokalnim zajednicama, izjavio je ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić.

Lučić je to prenio zamjeniku direktora Razvojne banke Savjeta Evrope Rajnerom Lovatom, sa kojim je putem onlajn sastanka razgovarao o dosadašnjoj realizaciji Regionalnog stambenog programa u BiH i o narednim koracima.

On je istakao opredijeljenost da se u budžetu institucija BiH obezbijede nedostajuća sredstva za realizaciju ovog projekta, te naglasio da se založio da se u budžetu za narednu godnu obezbijede četiri miliona KM.

Tokom razgovora usaglašeno je da BiH može obezbijediti doprinos od 15 odsto, te je dogovoreno da će o tome biti riječi i na predstojećoj Skupštini donatora, saopšteno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara.

Na sastanku je bilo riječi i o nedostatku sredstava za osiguranje infrastrukturnih priključaka korisnicima čije su kuće već izgrađene, a sredstva bi trebalo da budu obezbijeđena kroz fond Regionalnog stambenog programa, o čemu će takođe odlučivati donatori, na osnovu iskazanih potreba.

Tokom razgovora o dinamici realizacije ovog programa u BiH, Lučić je izrazio zadovoljstvo dinamikom obnove i izgradnje objekata na području Republike Srpske, a sugerisao je i da što prije krene procedura ugovaranja obnove i izgradnje preostalog broja stambenih jedinica za korisnike koji su izabrani da pomoć dobiju kroz Regionalni stambeni program.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Milica Borovčanin osvojila prvo mjesto na konkursu za najbolji literarni rad Milica Borovčanin osvojila prvo mjesto na konkursu za najbolji literarni rad
Miloš Lučić vraćen u pritvor, usvojena žalba Tužilaštva BiH Miloš Lučić vraćen u pritvor, usvojena žalba Tužilaštva BiH
Ministar Lučić uputio ostavku, ogorčen ponašanjem Tužilaštva BiH? Ministar Lučić uputio ostavku, ogorčen ponašanjem Tužilaštva BiH?
Najčitanije
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    23h 40m
    1
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    5h 8m
    6
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    18h 18m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    18h 50m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    17h 9m
    0