У оквиру стамбеног програма активно више од 1.000 градилишта

09.11.2021. 16:37
0
ИЗВОР: СРНА

Kроз Регионални стамбени програм у БиХ до сада је изграђено око 2.000 стамбених јединица, а тренутно је отворено више од 1.000 градилишта у готово свим локалним заједницама, изјавио је министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић.

Лучић је то пренио замјенику директора Развојне банке Савјета Европе Рајнером Ловатом, са којим је путем онлајн састанка разговарао о досадашњој реализацији Регионалног стамбеног програма у БиХ и о наредним корацима.

Он је истакао опредијељеност да се у буџету институција БиХ обезбиједе недостајућа средства за реализацију овог пројекта, те нагласио да се заложио да се у буџету за наредну годну обезбиједе четири милиона KМ.

Током разговора усаглашено је да БиХ може обезбиједити допринос од 15 одсто, те је договорено да ће о томе бити ријечи и на предстојећој Скупштини донатора, саопштено је из Министарства за људска права и избјеглице у Савјету министара.

На састанку је било ријечи и о недостатку средстава за осигурање инфраструктурних прикључака корисницима чије су куће већ изграђене, а средства би требало да буду обезбијеђена кроз фонд Регионалног стамбеног програма, о чему ће такође одлучивати донатори, на основу исказаних потреба.

Током разговора о динамици реализације овог програма у БиХ, Лучић је изразио задовољство динамиком обнове и изградње објеката на подручју Републике Српске, а сугерисао је и да што прије крене процедура уговарања обнове и изградње преосталог броја стамбених јединица за кориснике који су изабрани да помоћ добију кроз Регионални стамбени програм.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Милица Боровчанин освојила прво мјесто на конкурсу за најбољи литерарни рад Милица Боровчанин освојила прво мјесто на конкурсу за најбољи литерарни рад
Милош Лучић враћен у притвор, усвојена жалба Тужилаштва БиХ Милош Лучић враћен у притвор, усвојена жалба Тужилаштва БиХ
Министар Лучић упутио оставку, огорчен понашањем Тужилаштва БиХ? Министар Лучић упутио оставку, огорчен понашањем Тужилаштва БиХ?
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    18h 50m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    9h 48m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    18h 14m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    16h 29m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    18h 8m
    0