Više od 200 učesnika na planinarskom sletu na Trebeviću

01.10.2022. 16:07
0
IZVOR: srna.rs

Planinarsko društvo „Trebević“ iz Istočnog Sarajeva, organizovalo je danas 14. Tradicionalni planinarski slet na Trebeviću, koji je okupio više od 200 planinara iz Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/.

Dejan Romić, član Planinarskog društva „Trebević“, izjavio je Srni da je godinjšica osnivanja Društva 12. oktobra, pa su sa Planinarskim savezom dogovorili da prvi vikend u oktobru bude rezervisan za tradicionalno okupljanje na Trebeviću.

Romić je rekao da je cilj da sletom djecu iz osnovih i srednjih škola, što masovnije zainteresuju za planinarenje, a što je, prema njegovoj ocjeni, ove godine bilo uspješno jer učestvuje više od 100 djece.

- Posebno smo ponosni na činjenicu da je na ovogodišnjem sletu toliki broj djece, a učestvuju i planinari iz više od 10 planinarskih društava iz čitave Republike Srpske i FBiH. Očekujemo da danas imamo oko 200 planinara na vrhu Trebevića - rekao je Romić.

On je naveo da je tradicionalni planinarski slet na Trebeviću počeo okupljanjem učesnika i zvaničnim otvaranjem u Planinarskom domu Čelina.

- Staza je srednje zahtjevna, idemo od Planinarskog doma Čelina preko Grebena na vrh Trebevića, 1.629 metara, gdje se zadržavamo pola časa i uživamo u pogledu ka Istočnom Sarajevu i Sarajevu. Nakon toga silazimo u Planinarski dom, gdje će biti organizovan ručak i dodjela diploma - rekao je Romić.

Planinari koji su zaniteresovani mogu i da ostanu i prenoće u Planinarskom dom Čelina, koji raspolaže sa 38 kreveta.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra počinje 14. tradicionalni planinarski slet na Trebeviću Sutra počinje 14. tradicionalni planinarski slet na Trebeviću
Trebević proglašen Parkom prirode Trebević proglašen Parkom prirode
Lažna dojava o bombi u "Sanilendu" na Trebeviću Lažna dojava o bombi u "Sanilendu" na Trebeviću
Najčitanije
 • Najugroženijima 200 kilograma svinjskog mesa
  9h 16m
  4
 • Izabrani vršioci dužnosti članova Predsjedništva SDS-a
  23h 34m
  11
 • Teatar u sarajevskih Srba
  51m
  0
 • Pokrenut postupak protiv Srbije zbog isticanja zastave u svlačionici
  23h 18m
  0
 • Teniski klub „Vojkovići“ osvojio sedam medalja u „Zetri“
  23h 48m
  0