Више од 200 учесника на планинарском слету на Требевићу

01.10.2022. 16:07
0
ИЗВОР: srna.rs

Планинарско друштво „Требевић“ из Источног Сарајева, организовало је данас 14. Традиционални планинарски слет на Требевићу, који је окупио више од 200 планинара из Републике Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/.

Дејан Ромић, члан Планинарског друштва „Требевић“, изјавио је Срни да је годињшица оснивања Друштва 12. октобра, па су са Планинарским савезом договорили да први викенд у октобру буде резервисан за традиционално окупљање на Требевићу.

Ромић је рекао да је циљ да слетом дјецу из основих и средњих школа, што масовније заинтересују за планинарење, а што је, према његовој оцјени, ове године било успјешно јер учествује више од 100 дјеце.

- Посебно смо поносни на чињеницу да је на овогодишњем слету толики број дјеце, а учествују и планинари из више од 10 планинарских друштава из читаве Републике Српске и ФБиХ. Очекујемо да данас имамо око 200 планинара на врху Требевића - рекао је Ромић.

Он је навео да је традиционални планинарски слет на Требевићу почео окупљањем учесника и званичним отварањем у Планинарском дому Челина.

- Стаза је средње захтјевна, идемо од Планинарског дома Челина преко Гребена на врх Требевића, 1.629 метара, гдје се задржавамо пола часа и уживамо у погледу ка Источном Сарајеву и Сарајеву. Након тога силазимо у Планинарски дом, гдје ће бити организован ручак и додјела диплома - рекао је Ромић.

Планинари који су занитересовани могу и да остану и преноће у Планинарском дом Челина, који располаже са 38 кревета.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра почиње 14. традиционални планинарски слет на Требевићу Сутра почиње 14. традиционални планинарски слет на Требевићу
Требевић проглашен Парком природе Требевић проглашен Парком природе
Лажна дојава о бомби у "Саниленду" на Требевићу Лажна дојава о бомби у "Саниленду" на Требевићу
Најчитаније
 • Најугроженијима 200 килограма свињског меса
  10h 51m
  6
 • Театар у сарајевских Срба
  2h 26m
  0
 • Џудо клуб „Романија“ из Пала успјешан у Војковићима
  6h 48m
  0
 • Завршени четврти "Дани Слоге" у Саборној цркви у Сарајеву
  8h 56m
  0
 • Јапански навијачи открили зашто остају чистити стадионе након утакмица
  9h 13m
  0