Vlada Srpske izdvaja 7,5 miliona KM za izgradnju zgrade Policijske uprave na Palama

09.12.2021. 19:19
0
IZVOR: Katera

Vlada Republike Srpske zadužila je Ministarstvo finansija Republike Srpske da u narednoj godini obezbijedi 7,5 miliona KM za izgradnju zgrade Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Istovremeno je na sjednici Vlade usvojena informacija o potrebi gradnje ovog objekta, prenio je portal Srpskainfo.

Podsjećamo, izgradnja zgrade Policijske uprave Istočno Sarajevo na Palama, gdje se inače nalazi sjedište ove uprave, je obećanje koje aktuelno već 20 godina unazad.

U junu prošle godine načelnik opštine Pale Boško Jugović i načelnik PU Istočno Sarajevo Branimir Šehovac održali su sastanak na kojem su dogovorili sve naredne korake oko izgradnje nove zgrade Policijske uprave, u sklopu koje će se nalaziti i prostorije policijske stanice, JZP, Žandarmerije i drugih policijskih tijela u sklopu ove Uprave.

Jugović je prije godinu dana novinarima rekao da će pripremni radovi za izgradnju zgrade Policijske uprave Istočno Sarajevo početi još 2020., a kompletan objekat trebalo bi da bude završen ove godine, međutim to se nije dogodilo.

Slika

Regulacioni plan "Koran"-Pale/Foto: ZIBL

Tokom posjete ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača Palama u novembru 2020. godine potpisan je ugovor sa opštinom Pale, po kojem je ova lokalna zajednica dodijelila MUP-u Srpske zemljište za potrebe izgradnje savremenog objekta Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Jugović je tada izjavio da se završava izrada projektne dokumentacije, te da će uskoro početi radovi na izgradnji ovog objekta za potrebe PU Istočno Sarajevo, a koji će finansirati MUP i Vlada Republike Srpske.

Od novembra 2020. do danas, nešto više od godinu dana, nije bilo značajnih pomaka kada je u pitanju izgradnja nove zgrade Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Pomenuta odluka Vlade Republike Srpske usmjerena ka Ministarstvu finansija, koje je zaduženo da izdvoji novac za izgradnju zgrade Policijske uprave Istočno Sarajevo predstavlja do sad najozbiljnijih korak ka realizaciji ovog dugoočekivanog i godinama obećavanog projekta.

Slika

PS Jahorina/Foto: Katera

Podsjećamo, jedino do sad realizovano obećanje na području grada Istočno Sarajevo, a pitanju bezbjednosti, jeste otvaranje policijske stanice u Istočnoj Ilidži i policijske stanice na Jahorini.

Iako su opštinske i republičke vlasti najavile izgradnju nove policijske stanice na Jahorini, zapravo je samo otvorena već postojeća policijska stanica u objektu koji je i ranije služio za potrebe policijskih službenika na Jahorini.

Komentari 0
Povezane vijesti
''Vukovi" sa Pala kupili automobil Dragi Ruparu ''Vukovi" sa Pala kupili automobil Dragi Ruparu
Mladić poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Pala Mladić poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Pala
U Palama prikupljeno 3.500 KM za liječenje Milijane Grujić U Palama prikupljeno 3.500 KM za liječenje Milijane Grujić
Najčitanije
 • ''Vukovi" sa Pala kupili automobil Dragi Ruparu
  19h 41m
  4
 • Tradicionalno druženje Ilidžanaca (FOTO)
  19h 31m
  2
 • Helikopter aktivan na terenu, izbačeno 25 tona vode, otežani uslovi za gašanje vatre
  19h 46m
  0
 • Zaštitite svoje ljubimce od toplotnog udara
  23h 44m
  5
 • Napici koji će osvježiti ljeto
  34m
  0